Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consecinţe

Sute de studenţi rău-platnici ai Universităţii „Ştefan cel Mare” sunt ameninţaţi cu exmatricularea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” sunt propuşi pentru exmatriculare, dat fiind faptul că sunt restanţieri la plata taxei de şcolarizare. Această situaţie se repetă an de an, în aceleaşi perioade, respectiv la depăşirea termenelor de plată a acestor tranşe. Pe lângă aceştia, avizierele instituţiei mai sunt înţesate şi cu avertismente adresate studenţilor care nu prea s-au omorât cu învăţatul în anul universitar 2011-2012 şi nu au acumulat numărul minim de credite pentru a promova.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, zeci de studenţi şi masteranzi figurează ca datornici, dat fiind faptul că nu au plătit prima tranşă din taxa de şcolarizare. Sumele restante sunt cuprinse între 100 şi 650 de lei. Numeroşi rău-platnici sunt şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, pe lista neagră a facultăţii fiind consemnaţi peste 200 de studenţi şi masteranzi. Scenariul este similar şi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde riscă exmatricularea 65 de studenţi şi 42 de masteranzi. Datornicii nu sunt primiţi în sălile de examen, nu li se semnează carnetul de student şi nu pot solicita adeverinţe.

De cealaltă parte, sunt şi studenţi ameninţaţi cu excluderea din învăţământul superior pentru că nu au adunat suficiente credite pentru a promova anul universitar 2011-2012 şi nici în sesiunea de restanţe nu au reuşit să cumuleze numărul minim de credite. De exemplu, la Facultatea de Istorie şi Geografie, 44 de absolvenţi ai promoţiei 2012 (zi, ID şi masterat) urmează a fi exmatriculaţi pentru nepromovarea anilor de studiu. Cei care nu au acumulat numărul necesar de credite trebuie să repete anul universitar. 

Cu toate că la USV plouă cu avertismente de acest fel, unele facultăţi oferă o “perioadă de graţie” studenţilor care nu au plătit taxa la timp, însă informează secretariatul facultăţii cu privire la acest lucru.

 

25 de studenţi de la Silvicultură au fost exmatriculaţi la final de 2012

Măsuri mai drastice au fost luate la Facultatea de Silvicultură, unde, la finele lui 2012, Consiliul Facultăţii a aprobat exmatricularea a 25 de studenţi pentru neachitarea primei tranşe din taxa de şcolarizare pentru anul universitar 2012-2013.

Sumele anuale pe care un student care nu beneficiază de un loc bugetat trebuie să le lase caseriei USV se situează între 1.600 şi 2.200 de lei. Excepţie fac cele două noi specializări ale Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, unde taxa de şcolarizare este de 4.000 de lei anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de studenţi rău-platnici ai Universităţii „Ştefan cel Mare” sunt ameninţaţi cu exmatricularea.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sute de studenţi rău-platnici ai Universităţii „Ştefan cel Mare” sunt ameninţaţi cu exmatricularea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
( 6 ian 2013, 22:46:31
pt paul andrei dan, dar nu te obliga nimeni sa urmezi o facultate, dar orice se obtine prin efort si sacrificii, altfel lucrul obtinut nu are valoare. de asta nu are valoare diploma usv, pt ca aici de ani de zile se dau diplome la cine nu merita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei