Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Ziua României, sărbătorită pe parcursul întregii săptămâni, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava derulează, pe parcursul întregii săptămâni, o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. Şirul evenimentelor a debutat cu o manifestare deosebită. Elevii şcolii, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, cu steguleţe în mâini şi cu tricolorul la piept, au participat la un careu în curtea şcolii, unde au intonat Imnul României, “Deşteaptă-te române”, au dat citire unor fragmente din Rezoluţia de la 1 Decembrie 1918 şi au prezentat un cântecel în care au fost explicate cele trei culori din steagul românesc.

„Am vrut ca în această săptămână să marcăm prin câteva activităţi Ziua României. Vrem să-i conştientizăm pe elevii şcolii noastre de importanţa acestei zile, iar manifestările vor continua şi în zilele următoare, la nivelul claselor”, a declarat directoarea şcolii, Mihaela Mihai.

Toate manifestările din aceste zile sunt organizate în cadrul unui proiect intitulat „Şi eu pot să fac bine pentru România”, demarat de profesoara de limba română Iuliana Domunco. „Ne-am propus acest proiect pentru a pune în valoare tradiţiile româneşti şi vom organiza o serie de manifestări şi de acţiuni pentru a-i implica pe elevi în viaţa socială şi culturală”, a declarat profesoara Domunco.

Astfel, până mâine, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava se vor desfăşura un concurs epistolar, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, un concurs de eseuri, „Bucuria de a trăi în România”, un concurs de desen, „Drapelul României”, şi o activitate intitulată „Micul mare patriot”, în cadrul căreia elevii vor confecţiona drapelul ţării şi îl vor amplasa pe holul şcolii.

De asemenea, pe 30 noiembrie va avea loc o manifestare dedicată Sfântului Andrei, ocrotitorul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua României, sărbătorită pe parcursul întregii săptămâni, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua României, sărbătorită pe parcursul întregii săptămâni, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei