Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Înghesuiţi” de creditori

Furnizarea de cărbune către Termica, sistată din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Livrările de cărbune către Termica Suceava, societatea furnizoare de servicii de apă caldă şi căldură pentru două treimi din populaţia municipiului reşedinţă de judeţ, au fost stopate de către furnizori, din cauza datoriilor neachitate.

Astfel, vagoanele cu huilă din Rusia, care intrau săptămânal pe poarta Termica pentru a alimenta arderea la cazanele de termoficare, nu au mai ajuns săptămâna aceasta în depozitele din lunca Sucevei, fiind oprite de furnizori chiar la intrarea în ţară.

Măsura a fost luată de furnizori după ce au constatat că Termica nu a achitat în vamă valoarea TVA-ului pentru livrările de săptămâna trecută.

„Furnizarea cărbunelui este întreruptă de la începutul săptămânii, pentru neplata TVA-ului la două facturi de săptămâna trecută, din zilele de 21 şi 22 noiembrie. Furnizorii vor să ne transmită că nu acceptă nici un fel de abateri de la condiţiile impuse pentru a ne furniza cărbunele, chiar dacă ne confruntăm cu mari probleme cauzate de lipsa banilor”, a declarat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Acesta şi-a exprimat speranţa că transporturile de cărbune vor fi reluate cât de curând, după ce ieri a achitat valoarea TVA-ului pentru facturile de săptămâna trecută.

Cu toate acestea, Termica încă nu dispune de banii necesari pentru achitarea valorii TVA-ului altor două facturi emise la finele săptămânii trecute – peste 270.000 lei, încât problema asigurării cărbunelui necesar e departe de a fi rezolvată, câtă vreme Termica este „înghesuită” de creditori din toate părţile, iar încasările sunt ridicol de mici.

De exemplu, luna aceasta, încasările de la populaţie sunt de numai 870.000 de lei, cu mult mai mici decât încasările din lunile de vară, considerate a fi cele mai slabe la încasări.

„Plăţile care vin de la asociaţii sunt departe de suma stabilită de comun acord cu ei, de două milioane de lei lunar, astfel încât să putem menţine Termica pe linia de plutire. Plăţile sunt tot mai mici, în vreme ce consumul creşte”, a atras atenţia directorul Termica.

Drept urmare, datoria totală a populaţiei către societatea de termoficare a crescut din nou, ajungând la 18,5 milioane de lei (185 de miliarde de lei vechi).

Deocamdată, nu se pune problema opririi furnizării căldurii în Suceava, existând încă stocuri pentru una-două luni de iarnă, în funcţie de temperaturile exterioare, dar dacă Termica nu va găsi bani şi pentru plata cărbunelui, nu doar a TVA-ului aferent facturilor emise, situaţia ar putea deveni una critică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea de cărbune către Termica, sistată din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Furnizarea de cărbune către Termica, sistată din cauza datoriilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PAMFLET trimis de
(28 nov 2012, 12:21:19
ar trebui sa se termine odata povestea cu termica asta. e o afacere pentru cativa si o jecmanire pe fata a populatiei. termica trebuie inchisa. e mai ieftin de incalzit casa cu tablouri radiante decat cu termica. si mai ecologic.
2.   Faliment voit,trăiască ' Pie ,, trimis de
(28 nov 2012, 15:15:32
Mai,, Alin ,, Prostie USL-ista '',cu panourile tale suceveanul o să danseze pinguinul în casa şi o sa-i bage carne în gât ''rotofeiului din Arini zilnic. Cred că eşti ''nins în creier,,cu astfel de bazaconii şi iarna încă nu a sosit. La TERMICA se pare că ,,rotofeiul şi Pie '' gândesc îmbogăţirea lor şi a acolitilor de cca 4 ani. Acolo trebuie DNA nu opinii tampite. ''Romanian Pie,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei