Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii accelerează procedura aciziţiei medicamentelor deficitare

Miercuri, 28 Noiembrie 2012 (19:05:33)

Ministerul Sănătăţii vrea să accelereze procedurile de achiziţii şi decontare a peste o sută de medicamente dificil de procurat, a anunţat, miercuri, secretarul de stat Alexandru Rafila, la dezbaterea publică privind ordinul MS care reglementează această situaţie.

"Vrem să dăm posibilitatea managerilor de spitale să facă achiziţii şi să deconteze cu prioritate medicamentele dificil de procurat", a mai spus secretarul de stat.

El a explicat, de asemenea, că este vorba despre peste o sută de medicamente pentru diverse afecţiuni care nu se mai găsesc pe piaţă, întrucât au un preţ mic, iar preţurile din România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, şi din cauza comerţului paralel.

"Cauzele pentru care s-a ajuns în această situaţie şi anume aceea de a dispărea de pe piaţă medicamentele ieftine, dar foarte solicitate în anumite terapii, sunt preţul scăzut al acestora în condiţiile în care oricum România are deja cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, dar şi din cauza exporturilor paralele. În acest context, MS, prin comisiile de specialitate ale instituţiei, şi Agenţia Naţională a Medicamentului au identificat mai întâi medicamentele deficitare după care verifică dacă acestea au autorizaţie de punere pe piaţă în România, iar dacă nu s-a apelat la autorizaţie pentru nevoi speciale", a explicat secretarul de stat Alexandru Rafila.

Potrivit unui proiect de ordine al MS, supus miercuri dezbaterii publice, spitalele fac achiziţii pentru medicamentele indentificate printre cele o sută de produse dificil de procurat şi le decontează cu prioritate. Astfel că, dacă un spital ar avea nevoie de medicamente oncologice care nu se găsesc pe piaţă, instituţia va face o achiziţie publică după care va primi medicamentele pe care le va deconta cu prioritate.

Potrivit secretarului de stat procurarea medicamentelor care nu se găsesc pe piaţă a început deja, până acum fiind eliberate 50 de autorizaţii speciale pentru achiziţia acestor produse.

În opinia lui, licitaţiile pentru achiziţia acestor produse nu ar putea stârni interesul contestatariilor, întrucât este vorba de preţuri de achiziţie mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii accelerează procedura aciziţiei medicamentelor deficitare.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii accelerează procedura aciziţiei medicamentelor deficitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei