Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Niveluri

Drumurile judeţene au fost încadrate în patru categorii de viabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 800 de kilometri de drumuri județene din totalul de 1.100 vor beneficia de intervenții rapide în această iarnă în vederea deszăpezirii sau pentru combaterea lunecușului. Cei 800 de kilometri au fost încadrați în nivelurile I și II de viabilitate, iar restul de 300 de kilometri în nivelurile III și IV de viabilitate. Pe aceste drumuri județene de categoriile III și IV se va acționa pe timp de iarnă numai în cazurile deosebite sau pentru redeschiderea definitivă la primăvară. Agenții economici interesați vor putea executa însă lucrări de deszăpezire și de combatere a lunecușului pe aceste drumuri, dar numai cu acordul prelabil al administratorului, respectiv Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

Pe nivelul I de viabilitate au fost încadraţi 140 de kilometri de drumuri județene. Este vorba de drumurile care leagă județul Suceava de județele învecinate, ce leagă între ele zone cu populație numeroasă, care nu pot fi aprovizionate pe rute ocolitoare, zone industriale importante care trebuie aprovizionate cu materii prime, alimente sau forță de muncă. De asemenea, în nivelul întâi de viabilitate a fost încadrat și drumul care face legătura cu aeroportul Salcea.

Nivelul doi de viabilitate cuprinde 640 de kilometri de drumuri județene. Aici intră drumurile care leagă centrele de comune cu orașele sau centrele de comune între ele, drumurile care se racordează cu drumurile naționale și asigură accesul spre frontieră, precum și drumurile care traversează zone turistice.

În nivelul III de viabilitate au fost încadraţi 60 de kilometri de drumuri județene. Este vorba de restul drumurilor județene unde se intervine cu mijloace locale sau în caz de necesitate.

În nivelul IV de viabilitate au fost incluşi 230 de kilometri de drumuri județene. Sunt sectoare de drumuri cu trafic redus pentru care cheltuielile pentru menținerea în stare de viabilitate sunt mari și nu pot fi justificate economic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumurile judeţene au fost încadrate în patru categorii de viabilitate.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumurile judeţene au fost încadrate în patru categorii de viabilitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei