Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Maşină restaurată de suceveanul Dănuţ Crainiciuc, la expoziţia celor mai tari vehicule retro din Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colecţionarul sucevean de Dacii 1300 Dănuţ Crainiciuc a fost prezent, la mijlocul lunii noiembrie,la Birmingham, unde a avut loc cel mai mare show de automobile clasice din Regatul Unit, şi unde un autoturism restaurat de acesta s-a aflat în standul central de prezentare, acolo unde au fost expuse 16 maşini, alese ca cele mai reprezentative şi originale vehicule retro care aparţin unor colecţionari britanici.

Este vorba de un Renault 12 (maşina după care s-a făcut Dacia 1300), proprietatea unui cetăţean român, Remus Azoiţei, stabilit în Anglia de 17 ani. Autoturismul Renault proprietatea lui Remus Azoiţei a ajuns la Suceava în 2011, unde a fost supus unui amplu proces de restaurare de colecţionarul sucevean.

Dănuţ Crainiciuc ne-a povestit că a intrat în contact cu românul stabilit în Anglia pe forumul Dacia Club şi, după numeroase discuţii legate de maşină şi intervenţiile necesare pentru restaurarea acesteia, Renault-ul 12 fabricat în 1971 a ajuns la Suceava.

 

A restaurat maşina timp de patru luni, la Suceava

„Am lucrat la această maşină timp de patru luni. Am realizat o restaurare integrală care a presupus refacerea micilor imperfecţiuni la tablă, reparaţii mecanice, revopsire, izolare pe interior, echipare pe interior, totul cu păstrarea strictă a originalităţii”, a povestit suceveanul. 

Marea satisfacţie a venit când a aflat că maşina restaurată de el a fost selectată în standul vedetă al expoziţiei. Marele show al automobilelor clasice s-a desfăşurat timp de trei zile, în intervalul 15-17 noiembrie, în jur de 25.000 de oameni vizitând standul central în care a fost expus şi Renault-ul 12, lângă care s-au aflat proprietarul Remus Azoiţei şi restauratorul maşinii, Dănuţ Crainiciuc.

Renault-ul s-a aflat într-o companie extrem de selectă: Ferrari, Jaguar E-Type, Citroen DS, BMW Isetta, VW Karmann Ghia, Ford Crossword, Mercedes, Porche etc.

 

O maşină de 10.000 de euro, lângă un Ferrari de 2,5 milioane de euro

Dănuţ Crainiciuc s-a bucurat şi de aprecierea realizatorului de emisiuni de specialitate de la Discovery Mike Brewer, care l-a felicitat în mod special pe sucevean, pentru restaurarea pe care a efectuat-o.

„Este clar că a fost maşina lui favorită de pe stand şi a zis şi în discursul lui de la microfon că a dat maşina ca exemplu în toate cele trei zile ale expoziţiei, în sensul că este incredibil cum o maşină de 10.000 de euro stă lângă un Ferrari cotat la 2,5 milioane de euro şi arată cel puţin la fel de fermecător”, a apreciat proprietarul maşinii, Remus Azoiţei. De precizat că realizatorul a selectat doar trei dintre participanţi pentru interviuri. 

Dănuţ Crainiciuc a explicat că Renault-ul 12 pe care l-a restaurat a fost ales în acest top select al maşinilor retro în principal pentru gradul ridicat de originalitate şi calitatea restaurării.

„Din ce ştim, în Marea Britanie mai sunt vreo şapte Renault-uri 12, însă cel pe care l-am restaurat este singurul model cu frâna de mână sub bord şi cu cotieră la scaunul şoferului, cum au fost fabricate primele modele. Daciile 1300 din primii ani de fabricaţie sunt practic maşini Renault 12, românii au pus doar marca Dacia peste sigla Renault 12, cum este şi în cazul maşinii mele Dacia 1300 din primul an de fabricaţie”, a explicat Dănuţ Crainiciuc.

Suceveanul deţine o colecţie de şapte Dacii 1300, din anii de glorie ai modelului, 1969-1972. Cu cea mai veche maşină a colecţiei, Dacia 1300 din 1969, primul an de fabricaţie, autoturismul cu numărul 90 din istorie uzinei, acesta a fost în vara acestuia an într-un tur prin Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşină restaurată de suceveanul Dănuţ Crainiciuc, la expoziţia celor mai tari vehicule retro din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 3465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Maşină restaurată de suceveanul Dănuţ Crainiciuc, la expoziţia celor mai tari vehicule retro din Marea Britanie4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo!! trimis de
(29 nov 2012, 08:09:28
Bravo si felicitari domnule Crainiciuc, pasiunea dumneavoastra este admirabila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei