Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

Lemnul scos la vânzare în principala licitaţie a anului, vândut aproape în totalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 353.000 de metri cubi de masă lemnoasă au fost vânduţi de Direcţia Silvică Suceava în urma principalei licitaţii din an, cunoscută şi drept Marea Licitaţie de Toamnă, desfăşurată la finele săptămânii trecute.

La licitaţie au fost preselectaţi şi s-au înscris 322 de agenţi economici de profil, care au achiziţionat aproape întreg volumul de masă lemnoasă pe picior scos la vânzare -  354.000 de metri cubi.

Preţul mediu de adjudecare obţinut la licitaţie este de 166 lei/mc, comparabil cu preţul mediu obţinut la licitaţia principală desfăşurată în noiembrie 2011.

„Valoarea medie a preţurilor obţinute este cu 10% mai mică decât la licitaţia principală de anul trecut, dar per total, sunt rezultate bune, care permit Direcţiei Silvice să îşi realizeze toţi indicatorii şi obiectivele de performanţă pentru 2013. În acelaşi timp, ţinând cont de situaţia relativ dificilă prin care trec agenţii economici, faptul că au obţinut masa lemnoasă dorită la un preţ mai bun pentru ei le va permite să-şi ducă la bun sfârşit contractele pe care le au semnate cu noi”, a explicat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

În funcţie de calitatea şi tipul de masă lemnoasă scoasă la licitaţie, preţurile medii obţinute la răşinoase variază între 202,8 lei/mc la produse principale şi 113 lei/mc la produse secundare obţinute din rărituri, pe când la fag, preţul mediu de adjudecare la produse principale a fost de 189 lei/mc, iar la rărituri de 116,5 lei/mc.

Cel mai mare volum de masă lemnoasă achiziţionat de un agent economic este cel adjudecat la licitaţie de către „Holzindustrie Schweighofer” – circa 43.000 de metri cubi, urmat de cel atribuit firmei „De la Alfa la Omega SRL”, cu aproximativ 16.500 metri cubi, şi „Forest Brod SRL”, cu 15.300 metri cubi.

„Egger”, un alt cunoscut agent economic de pe piaţa de masă lemnoasă, a achiziţionat aproape 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă, în vreme ce „Vorlaz SRL” a achiziţionat 9.800 metri cubi de masă lemnoasă.

Cantităţi cuprinse între 4.000 şi 6.500 mc au fost achiziţionate de firme precum SC Frasinul SRL, SC Forest Magap SRL, SC Leea 1999 SRL, SC Silvania International SRL, SC Fosrestar SA, SC Kronospan România SRL, SC Vegmag Forest SRL, SC Arva SRL, SC Fenster Dor SRL, SC Roxion Prod SRL, în vreme ce restul agenţilor economici au obţinut volume sub 4.000 de mc.

În urma licitaţiei, contractele de vânzare a masei lemnoase pe picior se vor încheia la ocoalele silvice, de către agenţii economici declaraţi câştigători, în termen de zece zile lucrătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lemnul scos la vânzare în principala licitaţie a anului, vândut aproape în totalitate.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lemnul scos la vânzare în principala licitaţie a anului, vândut aproape în totalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(28 nov 2012, 14:55:08
DAR CAND VA VENI SI SCADENTA.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei