Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment critic

Termica, nevoită să scoată bani de cărbune şi din piatră seacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În loc să scadă, datoriile asociaţiilor de proprietari către Termica cresc, încasările scăzute punând în pericol menţinerea furnizării căldurii şi apei calde.

La şedinţa de ieri dimineaţă cu asociaţiile de proprietari, primarul Sucevei, Ion Lungu, a mustrat asociaţiile rău-platnice pentru dezinteresul de a achita din datoriile restante, trăgând şi un semnal de alarmă în privinţa asigurării cărbunelui necesar pentru funcţionarea centralei de termoficare.

Edilul sucevean a anunţat că săptămâna viitoare vor veni la Termica furnizorii de cărbune, să ceară banii pentru cantităţile livrate, dar care nu au fost plătite încă, iar dacă cei de la Termica nu vor avea cu ce plăti, există riscul sistării transporturilor de cărbune către Suceava.

„Faceţi eforturi şi convingeţi oamenii să plătească ce au consumat. Nimeni nu-şi permite să mai furnizeze utilităţi fără a fi plătite, indiferent de cine ar fi la guvernare sau cine e primar”, a spus Lungu, care a dat şi exemple de asociaţii rău-platnice, care nu au achitat aproape nimic în ultima lună.

De altfel, nivelul încasărilor este mult sub cel la care se spera, mai ales pe timp de iarnă, pentru luna octombrie fiind încasate doar 1,57 de milioane de lei, faţă de minimul de două milioane de lei convenit între Termica şi asociaţiile de proprietari.

Situaţia gravă în care se află Termica se datorează atât datoriilor de peste 17 milioane de lei (170 de miliarde de lei vechi) pe care le are de recuperat de la populaţie, a datoriilor nerecuperate de la agenţii economici, cât şi faptului că nu au mai primit credit pentru cumpărarea cărbunelui, cum procedau în ultimii ani, iar fondurile alocate de la Guvern pentru achiziţionarea de combustibil le-au fost reduse de la şase milioane de lei, cât erau în proiectul de buget, la două milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, nevoită să scoată bani de cărbune şi din piatră seacă.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica, nevoită să scoată bani de cărbune şi din piatră seacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei