Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Întâlnire de lucru a partenerilor implicaţi într-un proiect european, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

Un proiect european TOM-Technical Office,selecţionat ca eligibil în iulie 2010, la care este parteneră şi Universitatea "Ştefan cel Mare“ din Suceava, a ajuns la cea de-a treia întâlnire de lucru, şedinţele desfăşurându-se între 7 şi 9 noiembrie 2012  la Suceava, la şedinţe urmând a participa reprezentanţi de la toate cele şase instituţii partenere.

Partenerii proiectului sunt Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, Gent, Belgia, coordonatorul proiectului; Hochschule Aalen, Hochschule für Technik und Wirtschaft, Aalen, Germania; Université Claude Bernard LYON 1, Franţa; University of East London, Marea Britanie; Universitatea "Ştefan cel Mare“ , Suceava, România şi Fachhochschule Joanneum Gesellschaft mbH, Graz, Austria.

Proiectul, finanţat prin programul european Lifelong Learning, are ca obiectiv susţinerea partenerilor în demersul dezvoltării unor programe de studiu la nivel de licenţă, care să îmbine ingineria cu mediul economic şi de afaceri. Se doreşte ca până în 2013 astfel de programe de studiu să fie inaugurate la toţi partenerii proiectului. Coordonatorul proiectului este Filip de Ball, de la University College din Gent, Belgia, iar la Universitatea din Suceava proiectul este coordonat de profesor Romeo Ionescu, decan la Facultatea de Inginerie Mecanica, Mecatronică şi Management.

Programul de studiu interdisciplinar ce se planifică a fi adoptat începând cu anul universitar 2012-2013 şi în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava se doreşte a fi un program deschis, european, care să permită prin sistemul de credite transferabile schimburi de studenţi cu alte universităţi de prestigiu din Europa. Specializarea în cauză va conţine discipline şi programe analitice comparabile cu ale unor universităţi de prestigiu din lume, fiind totodată orientată spre conjunctura actuală a pieţei europene, cu scopul de a asigura cursanţilor dezvoltarea unor abilităţi practice care să le ofere şansa imersiei ca specialişti pe piaţa forţei de muncă din Uniunea Europeană şi nu numai.

În perioada 7-9 noiembrie 2012, la Suceava are loc cea de-a treia întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului, întâlnire la care vor lua parte reprezentanţi de la toate cele şase instituţii partenere. Pe parcursul celor trei zile se vor desfăşura şedinţe de lucru având drept scop punerea la punct a ultimelor detalii privind modul de derulare a proiectului. Respectivele întâlniri se vor ţine în Corpul B al Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, partenerul gazdă al evenimentului.

Vineri, 9 noiembrie 2012, în cadrul ultimei şedinţe de lucru, participanţii vor lua parte la un workshop internaţional intitulat „European Outlook on Engineering and Management”. În cadrul acestei manifestări, organizate de către Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, vor fi discutate o serie de aspecte privind nivelul de atractivitate şi oportunitate al specializării interdisciplinare Ingineria şi Managementul Afacerilor (specializare ce se doreşte a fi iniţiată), sau Inginerie şi Management, experienţa dobândită de către participanţi în adoptarea unor programe de studii ce îmbină cunoştinţe din domeniul ingineresc cu aptitudini specifice mediul economic şi de afaceri, precum şi o analiză asupra cererii actuale din cadrul pieţei forţei de muncă europene de specialişti cu astfel de abilităţi interdisciplinare.
Profesorul Romeo Ionescu este optimist în ce priveşte interesul elevilor din licee pentru astfel de specializări, cu amestec de discipline tehnice, economice şi un surplus de limbi străine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire de lucru a partenerilor implicaţi într-un proiect european, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlnire de lucru a partenerilor implicaţi într-un proiect european, la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei