Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

O bucătăreasă de la Spitalul Municipal şi-a tăiat venele în faţa comisiei de disciplină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de două săptămânii după ce o asistentă de la Spitalul Municipal din Rădăuţi s-a sinucis, o altă salariată de acolo, în vârstă de 60 de ani, a apelat la un gest extrem, mai exact şi-a tăiat venele de la mână în timp ce era audiată, pentru sustragerea unor alimente, de comisia de disciplină din unitatea spitalicească.

 

Ulei, carne şi produse conservate, ascunse în vestiar

Totul a pornit de la un control efectuat, duminica trecută, de managerul unităţii, Dorin Tibeică, la blocul alimentar din spital. Mai precis, managerul a descoperit că din bucătărie dispăruseră unele alimente pe care le-a găsit ascunse în vestiarul unor salariate care lucrau în acel sector.

Dorin Tibeică a declarat: „Salariata noastră, Doina Ududec, lucrează la blocul alimentar, la bucătărie, şi după un control inopinat pe care l-am efectuat duminica trecută, s-a dovedit că a sustras alimente de la raţia bolnavilor din spital, aceste alimente fiind găsite în vestiarul ei. Şi o altă angajată este în aceeaşi situaţie, am găsit ulei, carne, produse conservate, alimente care trebuiau să fie folosite la prepararea hranei. La ora 12.00, când trebuia să se împartă hrana, am descoperit aceste alimente în vestiar”.

 

Femeia a fost internată la Secţia Psihiatrie

În aceste condiţii, după ce a sesizat şi medicul de gardă din acea zi, managerul unităţii a întocmit un proces verbal de constatare, urmând ca abaterea să fie cercetată de comisia de disciplină. Tot atunci, alimentele găsite în vestiar au fost predate la magazia unităţii.

Managerul spitalului a mai declarat: „În cursul zilei de marţi a fost convocată comisia de cercetare pentru abateri disciplinare, pentru audierea a patru salariaţi care săvârşiseră abateri disciplinare în ultima perioadă de timp. În timp ce era audiată Doina Ududec, imediat după ce şi-a motivat abaterea cu faptul că luase alimentele cu intenţia de a le folosi zilele următoare pentru prepararea hranei bolnavilor, o motivare puerilă, a avut loc un incident, în sensul că femeia a scos un cuţit şi a încercat să-şi taie venele de la mâna stângă, provocându-şi o rană sângerândă. Imediat i-a fost acordată asistenţă medicală, apoi a fost internată la Secţia Psihiatrie, unde i s-au făcut unele investigaţii şi i-a fost administrată medicaţia prescrisă de medic”.

 

Peste câteva săptămâni trebuia să-şi depună dosarul pentru pensionare

Gestul femeii pare de neînţeles, în condiţiile în care avea mai puţin de două luni de zile până la pensionare, mai mult, conducerea unităţii spitaliceşti intenţiona să o sancţioneze doar cu trecerea la un alt sector de activitate din spital. „Salariata în cauză trebuia să-şi întocmească dosarul pentru pensionare peste câteva săptămâni. Discutasem cu comisia disciplinară, înainte de începerea audierilor, despre posibilele variante de sancţionare pe care să le adoptăm, şi convenisem în comitetul director varianta schimbării locului de muncă, astfel încât să nu mai lucreze în blocul alimentar. Pentru următoarea perioadă ar fi activat, probabil, pe postul de îngrijitoare”, a mai afirmat Tibeică.

Cu toate acestea, managerul este decis ca, imediat ce femeia va fi restabilită, să ia măsurile legale. „Cercetare va fi reluată, pentru că şi cealaltă angajată a părăsit şedinţa de audieri, şi la momentul oportun vom lua măsurile care se impun”, a precizat managerul spitalului din municipiul Rădăuţi, Dorin Tibeică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bucătăreasă de la Spitalul Municipal şi-a tăiat venele în faţa comisiei de disciplină.
 Vizualizări articol: 5410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
O bucătăreasă de la Spitalul Municipal şi-a tăiat venele în faţa comisiei de disciplină4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 1 nov 2012, 11:03:52
România , ca un bătrân gârbav copac
În oglinda unui lac tulbure se vede
Se vede … şi vede cete de huni ce-o atac
Cete ce văd bogăţii de nu le vine-a crede
( nepăsându-le că românu’i incredibil de sărac )

Cu buzele tivite , mijindu-se în lac
Tăcută , ca un om la chimioterapie
România se-ntreabă , sec: ce să fac ?
Ce să fac … să scap de sărăcie ?
( şi “face…bine” , adică … înc-o datorie )

Invadatorii nu fug …ei fac lumea să fugă
Şi pe intelectual şi pe ortac
Iar prada …nicicând n-o să le ajungă
Timpu’ trece ( cu noi prinşi în centrifugă )
Trece … ( Tic-tac , tic-tac )

Geografia datoriilor înghite teritorii
România, românilor, nu mai le e pe plac
Şi io-s român ( captiv în gânduri derizorii )
Şi io-s român ( nu mă întrerupeţi,vă rog ..când tac ! )
2.   Nu-i de mirae, trimis de
( 1 nov 2012, 14:37:34
toate astea se intampla in mai multe sectii dintr-un spital;ce-i ce nu stiu n-au decat sa se mire.Saracia ,ignoranta,profesionalismul de incultura duc la o sfidare a mediului spitalicesc si la indiferenta fata de cei bolnavi.Uitati-va la cabinetele medicale private din spital,medici ,asistente si infermiere ducandu-ti munca paralela la stat cat si la privat.Oare medicamentele va ajung daca mancarea nu prea ? Sau legatura e sfanta ca la cei ”fara de arginti”intre doctor si farmacist sau spital si cabinet privat.SI ce comisie de disciplina ad-hoc a organizat dom director,de parca el era strain de tot spitalul.
3.   "Gestul femeii trimis de
( 1 nov 2012, 15:43:56
......pare de neinteles''.Serios......Ati urmarit vreodata la iesirea din tura cum ies cei care lucreaza la bucataria spitalelor cu sacose, sacosele si pungute pline plinute >Sau ganditi ca salariatii din spital,la ora mesei,isi comanda pizza de la Pasha sau vin cu pachetelul de acasa?Ma faceti sa rad.
4.   Comentariu trimis de
( 1 nov 2012, 17:49:18
Daca acesta fapt s-ar fi intmplat in S.U.A., doamna si-ar fi pierdut dreptul la pensie, ca oricare alt angajat bugetar care fura, primeste mita etc.

Am putea sustine o astfel de petitie ca ORICE BUGETAR PRINS FLAGRANT: FURAND, PRIMIND/CERAND MITA, UZURPARE DE FUNCTIE SAU ORICARE DIN ASTFEL DE FAPTE CARE SA-I ADUCA FOLOASE MATERIALE, SA-SI PIARDA DREPTUL LA PENSIE

Probabil atunci vom vedea functionari ai statului cum ne dorim.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei