Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amânare

Licitaţia de salubrizare a Sucevei, întoarsă din drum din cauza unor deficienţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salubrizarea municipiului reşedinţă de judeţ nu va putea fi încredinţată curând unei noi societăţi de profil, în condiţiile în care nici măcar caietul de sarcini al licitaţiei nu este încă valabil.

Conform unei decizii a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), caietul de sarcini al licitaţiei de încredinţare a activităţii de salubrizare a fost returnat, pentru a fi completat şi modificat în privinţa condiţiilor restrictive.

„Din păcate, de ce ne-am temut nu am scăpat – documentaţia referitoare la salubrizarea stradală a fost retransmisă de ANRMAP pentru completări, cu mai multe observaţii. În primul rând, nu se regăseşte matricea riscurilor, o cerinţă nou-introdusă, de care nu se ştia. De asemenea, unele prevederi ale caietului de sarcini al licitaţiei sunt considerate a fi condiţii restrictive, precum condiţia ca 50% dintre utilajele firmei să aibă o vechime de până la zece ani”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru conformarea caietului de sarcini cu cerinţele ANRMAP, săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, prin care să fie aduse modificările necesare intrării în legalitate.

„Este foarte clar că până la 1 decembrie nu va fi finalizată licitaţia pentru salubrizare stradală. Avem o mare problemă, în sensul că este iarnă şi cei de la Rosal ar trebui să-şi facă stocurile pentru materialul antiderapant. Astăzi sunt stocuri pentru aproximativ două luni, dar trebuie să ne asigurăm că avem posibilităţi de intervenţie în caz de zăpadă şi îngheţ pe durata întregii ierni. În şedinţa de CL din noiembrie voi propune prelungirea contractului cu Rosal până la definitivarea licitaţiei. Până se va finaliza licitaţia, numai bine trece iarna”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Achiziţia din timp a materialului antiderapant pentru iarnă este condiţionată şi de preţurile care sunt mai mici în această perioadă a anului, cât şi de faptul că în iarnă, când există numeroase comenzi din toată ţara şi chiar din străinătate, nu se mai găsesc stocuri suficiente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de salubrizare a Sucevei, întoarsă din drum din cauza unor deficienţe.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia de salubrizare a Sucevei, întoarsă din drum din cauza unor deficienţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cliseu trimis de
( 2 nov 2012, 10:49:06
ce este atat de greu in a se vedea ca s-a incercat a se crea conditiile optime ca o firma sa castige.p langa acea clauza in care masinile sa nu fie mai vechi de 10 ani,ce alte clauze ati mai bagat? si cu ce seninatate ai prezentat ,lungule, situatia, de parca nu ar fi coada ta bagata in masluirea contractelor cu dedicatie!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei