Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care-i mai tare: Dudu sau Messi?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A început sezonul premierilor. Se acordă trofeele pentru fel de fel de vitejii sportive, primul fiind cel acordat golgheterilor, anume Gheata de Aur. Pe care, absolut corect, l-a câştigat Leo Messi. Aici nu încap dubii, e ca la aritmetică: 1+1=2. Adică Gheata îi revine celui care în campionatul unde joacă înscrie cele mai multe goluri. De fapt, nu e tocmai aşa, că regulamentul de acordare a Ghetei a suportat niscai modificări în timp, cu contribuţia majoră a României şi a reprezentantului ei pe lista premiaţilor, Dudu Georgescu. O să detaliez asta pentru cei mai tineri care nu l-au prins în activitate pe Dudu, multă vreme deţinătorul recordului absolut de goluri înscrise într-o ediţie de campionat, parcă 47, într-un an în care s-a bătut pentru Gheată cu un sudamerican, Yazalde (chilian, cred) care juca prin Grecia, altă ţară în care fair play se traduce prin „las' că tot noi le-o punem!”. Ei bine, înscria Yazalde ăsta 2 goluri duminică, atunci musai duminica următoare înscria şi Dudu 3 bucăţi. Pentru Dinamo, cum pentru cine!? Mai trebuie spus şi amănuntul că Dudu nu era o panaramă, ci chiar fotbalist, înscriind frecvent şi pentru Naţională, numai că la Dinamo exista (dincolo de bătălia cu Steaua dusă şi la nivelul familiei Ceauşescu, nu doar între Ministerul de Interne şi cel al Apărării)  încă de pe atunci psihoza care-o bântuie şi azi. Aşa că pentru Dudu trăgea nu doar toată echipa, ci adesea şi... adversarii!, aşa că a înscris practic de câte ori vroia şi de câte ori era nevoie pentru a-l depăşi pe Yazalde. Ei bine, după chestia din Decembrie 1989, am aflat că lui Dudu i-a fost retrasă una din cele 2 Ghete de Aur cucerite, ba mai mult: s-a schimbat, din cauza lui (de fapt a întregii Românii fotbalistice, complice la tărăşenie) şi regulamentul. Astfel încât, de pe la începutul anilor '90, numărul de goluri înscrise se înmulţeşte cu coeficientul acordat respectivului campionat. Pe scurt: un gol înscris în Spania e mai... gol decât unul dar în Albania, România ori Ferroe. Ceea ce este cât se poate de corect. Ceea ce înseamnă că ălea 47 ale lui Dudu fac cât vreo paişpe din Spania, Italia ori Germania din ziua de azi. De aceea, recordurile lui Messi sunt cu atât mai notabile cu cât sunt reuşite în Spania, nu în Bulgaria ori Latvia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care-i mai tare: Dudu sau Messi?.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Care-i mai tare: Dudu sau Messi?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei