Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festival la prima ediţie

Mii de litri de must s-au băut în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mustul a fost la mare căutare în cele trei zile ale primei ediţii a festivalului care a început vineri şi s-a terminat aseară în parcarea din Piaţa Mare. Cei patru producători care au fost invitaţi să participe la ediţia din acest an a Festivalului Mustului au făcut faţă cu greu cererii oamenilor care au participat la eveniment.

Potrivit organizatorilor, până ieri la amiază s-au consumat peste 5.000 de litri de must, peste aşteptări.

„Succesul din acest an al Festivalului Mustului ne face să credem că va avea viaţă lungă. Pentru anul viitor ne dorim să atragem şi mai mulţi producători, iar cantitatea de must pe care sucevenii o vor consuma să fie cel puţin dublă faţă de acum. Nici locaţia nu a fost aleasă întâmplător şi cred că a contribuit la bunul mers al manifestării”, a declarat Nelu Todireanu, unul dintre organizatori.

În afara mustului şi a ofertei de produse din berbecuţ şi oaie, atmosfera a fost întreţinută şi de cunoscuţi artişti. Sâmbătă, pe scena amplasată în parcarea Pieţei Mari a urcat Benone Sinulescu, în timp ce duminică a fost rândul Zinaidei Bolboceanu, din Republica Moldova, să-i încânte pe suceveni. Prezentă pentru prima dată la Suceava, Zinaida Bolboceanu nu a venit singură, ci însoţită de trei instrumentişti de la Chişinău, cu care a cântat mai bine de o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de litri de must s-au băut în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Mii de litri de must s-au băut în centrul Sucevei1.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PAMFLET trimis de
(22 oct 2012, 13:14:11
O rugaminte catre mai marii orasului. Nu mai atârnati cârpa aceea pe care scrie ,,Universitatea Stefan cel Mare suceava " la toate manifestarile cu muzica populara mici bere sau targuri de nunti sau mai stiu eu ce. Ori, asemenea manifestari chiar nu au nimic in comun cu o institutie academica, asa cum AR TREBUI sa fie Universitatea Stefan cel Mare. Asta e una din cauzele pentru care USV a coborat in prestigiu academic (alaturi de multe altele), faptul ca niste angajati ai universitatii, dar fara studii superioare, canta prin targuri, piete si iarmoaroase, deasupra sau sub o cârpa cu emblema Universitatii din Suceava.
O universitate se promoveaza prin tinuta academica, prin exigenta, prin corectitudine, prin selectia riguroasa a profesorilor, a studentilor si a absolventilor, in asa fel incat nu oricine sa detina fara nici un merit si fara nici o calitate o diploma a universitatii.
Cat despre festival, a fost unul pentru vulg, minor, cu mult kitch si lucruri de un gust mai mult decat indoielnic, cu muzica populara, prost interpretata instrumental (un cuvant de lauda pentru fetiţele de la Colegiul de Arta care au cantat cu mult suflet si multa daruire si care probabil vor avea un viitor plin de succes, ceea ce le doresc si eu ). Si cam atat.
2.   Hotie pe fata trimis de
(22 oct 2012, 16:30:13
O fi fost un mare succes in buzunarele producatorilor si a domnului primar. Ca eu am cumparat must de la unul din ei si cand am ajuns acasa in sticla era apa cu zahar ars. Oare nu e le frica de Dumnezeu? O cunostinta a cumparat must de mere in loc de mustul adevarat de struguri. Chiar nu-i controleaza nimeni?
2.1  RE: Hotie pe fata trimis de
(22 oct 2012, 20:25:21
Probabil ca o fi fost must de criza. Mustul bun s-o fi dus pe la edili, iar restul lumii... apa + colorant + aroma identic naturala de struguri
2.2  RE: Hotie pe fata trimis de
(22 oct 2012, 23:22:02
La ce traditie in viticultura are judetul Suceava, ma mir ca va plangeti de calitatea mustului...happy Daca era must de barabule, mai ziceam si eu....winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei