Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forumul ONG-urilor din regiunea Mării Negre, miercuri şi joi, la Bucureşti

Luni, 22 Octombrie 2012 (18:43:46)

Forumul organizaţiilor neguvernamentale din Regiunea Mării Negre, la care participă ONG-uri din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Rusia, România şi alte state membre UE, active în regiune, va avea loc miercuri şi joi, la Bucureşti.

Pentru al cincilea an consecutiv, organizaţiile din regiunea Mării Negre se întâlnesc pentru a dezbate cele mai importante teme de interes regional pentru societatea civilă şi pentru a împărtăşi soluţii locale la probleme regionale, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Forumul organizaţiilor neguvernamentale din Regiunea Mării Negre este organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Lansat în anul 2008, Forumul îşi propune să contribuie la consolidarea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale pentru a influenţa politicile regionale şi naţionale şi creşterea numărului şi calităţii proiectelor şi parteneriatelor regionale.

Ediţia de anul acesta va pune accent pe participare şi incluziune, abordând teme precum antreprenoriatul social şi incluziunea socială, mobilizarea comunităţilor, tineret şi participarea la procesul de luare a deciziilor.

În cadrul evenimentului, Reprezentanţa Comisiei Europene în România va acorda premiul Black Sea pentru Excelenţă, ediţia a III-a. Acesta va răsplati activitatea organizaţiilor neguvernamentale derulată în regiunea Mării Negre, promovând totodată practicile de cooperare între ONG-uri şi rolul Sinergiei Mării Negre la nivel regional şi multilateral.

Premiul, care constă într-un un grant de 5.000 de euro, se adresează organizaţiilor neguvernamentale înregistrate în regiunea extinsă a Marii Negre (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, România, Rusia).

În cadrul forumului, organizaţii din ţările participante vor dezbate, timp de două zile, pe marginea acestor teme şi vor încerca să identifice soluţii la problemele regionale curente. Printre participanţi se vor afla reprezentanţi ai parlamentelor din regiune, instituţiilor europene, societăţii civile, experţi, mass-media.

Forumul ONG de la Marea Neagră reafirmă importanţa Mării Negre ca un spaţiu de colaborare şi interacţiune dincolo de barierele existente şi explorează similitudinile şi oportunităţile de acţiune comună între ţările aflate în bazinul Mării Negre. Prosperitatea, stabilitatea şi securitatea vecinilor constituie valorile promovate de Uniunea Europeană, însă eforturile depuse pentru stimularea reformelor democratice şi economice trebuie dublate şi la nivelul statelor, potrivit sursei citate.

Poziţionarea strategică la confluenţa dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu determină o serie de oportunităţi, dar şi provocări în acelaşi timp. Configuraţia Mării Negre s-a schimbat o dată cu aderarea României la Uniunea Europeană iar evoluţia acesteia va depinde şi de modul în care statele îşi vor coordona iniţiativele, politicile şi interesele în acest sens, se arată în comunicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forumul ONG-urilor din regiunea Mării Negre, miercuri şi joi, la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumul ONG-urilor din regiunea Mării Negre, miercuri şi joi, la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei