Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dulce împăcare...

O mamă, împreună cu cei doi copii, a cerut internarea într-un centru maternal, din cauza agresivităţii soţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă nu ar avea consecinţe grave asupra copiilor, povestea a doi soţi din Zvoriştea ar fi chiar amuzantă. Miercuri, 17 octombrie, o mamă a solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava internarea într-un centru maternal, împreună cu cei doi copii, unul în vârstă de trei ani şi şase luni, celălalt în vârstă de cinci ani şi şase luni, pe motiv că este agresată de soţ şi îi este frică pentru siguranţa minorilor. Reprezentanţii Serviciului de urgenţe din cadrul Protecţiei Copilului Suceava s-au deplasat în aceeaşi zi la locuinţa unei rude de-a familiei, unde se aflau cei doi copii, ocazie cu care au constatat că micuţii dispăruseră. Aceştia fuseseră luaţi de tatăl lor şi duşi la o adresă pe care, iniţial, reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava nu o cunoşteau.

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a declarat că „din discuţiile pe care angajaţii noştri le-au avut cu rudele mamei rezulta  că tatăl intenţionează să ia copiii şi să-i ducă în străinătate, fără acordul mamei, motiv pentru care instituţia noastră a sesizat urgent Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pentru a interveni în acest caz”.

 

Împăcare, de dragul copiilor

A doua zi după ce femeia din Zvoriştea a dorit să fie protejată de stat, pentru a fugi din faţa agresorului, nimeni altul decât soţul ei, ieri, pe 18 octombrie, reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au dorit să ia din nou legătura cu părinţii minorilor, doar că aceştia nu au mai răspuns la telefon. Responsabilii de caz s-au deplasat din nou în localitatea unde tatăl copiilor îşi are rudele şi unde se presupunea că ar fi şi cei doi minori. La locaţia respectivă, spre surprinderea reprezentanţilor Protecţiei Copilului Suceava, după cum a explicat şi Margareta Isăilă, „au fost găsiţi copiii, împreună cu părinţii. Aceştia au declarat, în faţa asistenţilor sociali, că s-au împăcat şi că îşi retrag toate acuzele aduse unul altuia. Au spus că vor să-şi crească împreună cei doi copii şi că tot scandalul a pornit de la o rudă care îi vrea despărţiţi”.

În acest moment, minorii, împreună cu părinţii lor, se află în casa bunicilor din partea tatălui, urmând ca în următoarele zile, întreaga familie să se reîntoarcă la locuinţa proprie.

 

Consiliaţi şi responsabilizaţi... de lege

Din discuţiile pe care le-au avut reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava cu cei doi soţi a rezultat şi faptul că în eventualitatea în care tatăl minorilor pleacă la muncă în străinătate, copiii vor rămâne în grija mamei. Margareta Isăilă a completat că ambii părinţi au fost responsabilizaţi şi consiliaţi cu privire la modul de creştere, educare şi îngrijire a copiilor, „cu accent deosebit asupra efectelor negative pe care le poate avea asupra dezvoltării ulterioare a copiilor, dacă aceştia asistă la scene de violenţă între părinţi”.

Părinţii celor doi micuţi au fost informaţi că, în conformitate cu art. 31 alin. 3 din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, „în cazul existenţei unor neînţelegeri între părinţi cu privire la exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părinteşti, părinţii ar trebui să se adreseze instanţei judecătoreşti, care va hotărî la cine vor fi încredinţaţi minorii, potrivit interesului superior al copiilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă, împreună cu cei doi copii, a cerut internarea într-un centru maternal, din cauza agresivităţii soţului.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O mamă, împreună cu cei doi copii, a cerut internarea într-un centru maternal, din cauza agresivităţii soţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei