Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul a alocat 8,9 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene din proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a alocat o sumă de 8,9 milioane de lei pentru patru oraşe din judeţul Suceava care înregistrau restanţe la creditul contractat pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Banii au fost alocaţi prin Ordonanţa Guvernului nr. 13/2012 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012. Potrivit prevederilor acestei ordonanţe, suma alocată pentru cele patru oraşe este de 8,986 milioane de lei (89,86 miliarde de lei vechi), banii urmând să fie folosiţi exclusiv pentru achitarea restanţelor şi rambursarea ratelor scadente la împrumutul extern contractat pentru implementarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, inclusiv dobânzi şi penalităţi.

Municipiile şi oraşele care au primit bani de la Guvern sunt Câmpulung Moldovenesc – 2,933 milioane de lei, Vatra Dornei – 2,557 milioane de lei, Gura Humorului – 2,877 milioane de lei şi Siret – 619.000 de lei.

Contactat telefonic, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, ne-a declarat că banii pe care i-a primit acestui municipiu vor fi folosiţi pentru plata ratei la credit care a fost scadentă în primul semestru al acestui an, a dobânzii şi a penalităţilor aferente. Mihăiţă Negură a mai spus că pentru rata şi dobânda scadente în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, Primăria Câmpulung Moldovenesc ar mai avea nevoie de aproximativ 2,5 milioane de lei. El a ţinut să precizeze că primăria din Câmpulung Moldovenesc nu dispune de sumele necesare pentru plata ratelor la acest credit.

Reamintim faptul că în anul 2004, Consiliul Judeţean Suceava a contractat, împreună cu 61 de primării, de la Deutsche Bank, un credit de 86,3 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani şi o dobândă de 3,97%, la care se adaugă rata EURIBOR. Proiectul a presupus, printre altele, reabilitarea sistemelor de termoficare din şase oraşe ale judeţului şi extinderea reţelei de distribuţie a gazului metan în 61 de localităţi. Creditul a fost preluat, la sfârşitul anului trecut, de către banca austriacă Erste Bank.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat 8,9 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene din proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Guvernul a alocat 8,9 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene din proiectul „Utilităţi şi mediu”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei