Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Gabriela Scutaru în conducerea IŞJ Suceava, o excepţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Monacu a fost unul dintre cei mai longevivi şefi din judeţul nostru. Mă refer la şefii numiţi, nu la cei aleşi. Însă, într-un târziu, a venit şi sfârşitul lui Vasile Monacu în calitatea sa de adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava. Domnul Monacu a intrat în Inspectorat în anul 2005, după ce alianţa PD-PNL a venit la putere, şi a plecat din Inspectorat la finele săptămânii trecute, din cauza unei alte alianţe electorale. Una din care face parte numai PNL, partid al cărui membru a fost Vasile Monacu până a trăda şi a trece în tabăra PDL, o corcitură între PD şi foşti membri ai PNL. Domnul Monacu a fost vreme de şapte ani unul dintre cei doi adjuncţi ai Inspectoratului Şcolar Suceava fiindcă a ştiut cât să stea în PNL şi când să treacă la PDL. Vasile Monacu a fost numit pe criterii politice şi a fost destituit din considerente politice. Inspectoratul Şcolar Suceava, la fel celelalte instituţii de stat la dispoziţia partidelor, sunt politizate la vârful lor.

Şi, spunând-o pe aia dreaptă, este normal să se întâmple aşa ceva, însă până la un punct. Până la punctul care-i desparte pe conducătorii de instituţii de adjuncţii lor şi de ceilalţi angajaţi. Pe de altă parte, este anormal ca unii să treacă de la un partid la altul pentru a-şi conserva poziţiile şi ca alţii să refuze să plece odată cu partidul care i-a pus în funcţii, susţinând că ei sunt şefi ca urmare a câştigării unor concursuri. Mă refer la concursurile aranjate în care câştigătorii sunt aleşi de partidele care le dau acordul pentru a participa la acestea.

Revenind la Vasile Monacu, locul acestuia a fost luat de Gabriela Scutaru. Culmea este că domnişoara Scutaru nu este membră de partid şi a fost numită pe criterii strict profesionale!  Gabriela Scutaru a ajuns adjunctă la IŞJ numai pentru că a avut o bună activitate ca inspector la departamentul care se ocupă de relaţia cu şefii unităţilor de învăţământ. Iată un prim pas, mic, ce-i drept, spre normalitate. Din nefericire, se pare că va fi singurul, din moment ce se aude că mai mulţi adjuncţi ai instituţiilor de stat la dispoziţia partidelor urmează să fie schimbaţi pe criterii politice. 

În ceea ce o priveşte pe domnişoara Scutaru, aceasta poate nu va fi nevoită să se înscrie, până la urmă, în PSD. Însă, atunci când se va schimba puterea politică, îşi va pierde postul, pentru că a fost pusă acolo de un partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Scutaru în conducerea IŞJ Suceava, o excepţie.
 Vizualizări articol: 3362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Gabriela Scutaru în conducerea IŞJ Suceava, o excepţie4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei