Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Film

Comedia “Despre oameni şi melci” va avea premieră la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caravana de promovare a filmului „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, va ajunge în perioada 28 – 30 septembrie la Fălticeni. Filmul va rula timp de trei zile la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi va beneficia pe 28 septembrie de o premieră de gală cu participarea unei părţi din echipa care a realizat filmul, potrivit contractului de parteneriat încheiat de Primăria Fălticeni cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu (iniţiatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF), după “Legături bolnăvicioase” (cu Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă), care a avut premiera în România în 2006.

“Despre oameni şi melci” are o distribuţie de excepţie, cu nume sonore din lumea teatrului şi filmului românesc: Dorel Vişan, Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu, Valeria Seciu, Andreea Bibiri, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, şi beneficiază de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat  în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

În această producţie veţi descoperi povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor '90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment, să-şi doneze sperma pentru a obţine astfel un minim de 200.000 de dolari, absolut necesari pentru achiziţia uzinei.

 

O campanie de readucere a publicului aproape de filmul românesc

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc ne-au declarat: “Campania de lansare a comediei <Despre oameni şi melci> îşi propune în mod clar să readucă publicul aproape de filmul românesc, de actorii săi excepţionali, prin intermediul unei poveşti care deopotrivă emoţionează şi binedispune. Răspunsul excelent primit din partea publicului la cele trei proiecţii de avanpremieră ale filmului la Cluj şi Sibiu în cadrul TIFF ne-au determinat să lansăm una dintre cele mai ample campanii de presă şi promovare pentru o premieră cinematografică din România. Acest ambiţios proiect cultural vizează revenirea la starea de normalitate a cinematografiei române de dinainte de 1989, când filmele destinate marelui public se lansau simultan în toată ţara”.

“Despre oameni şi melci” este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa) şi va avea premiera în cinematografele din peste 20 de oraşe din România, în data de 14 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comedia “Despre oameni şi melci” va avea premieră la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comedia “Despre oameni şi melci” va avea premieră la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei