Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe 8 şi 9 septembrie

Festivalul Internaţional “Flori de pe Dorna”, ediţia a V-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional “Flori de pe Dorna” şi a XIII-a ediţie a Serbării Câmpeneşti “Întâlnire cu fiii satului” vor avea loc la Poiana Stampei, în perioada 8 – 9 septembrie. 

Aşa cum am aflat de la Petrică Chiforescu, directorul Casei de Cultură din Poiana Stampei, manifestările vor începe sâmbătă, 8 septembrie, la ora 10.00, cu mai multe concursuri sportive, printre care se numără cele de atletism, ciclism, volei, turneul de tenis de masă şi campionatul de fotbal.

După oficierea la bisericile din comună a Sfintei Liturghii dedicate sărbătorii “Naşterii Maicii Domnului”, în parcul din centrul comunei va avea loc vernisajul unei expoziţii cu flori de câmp, flori de grădină şi aranjamente florale, precum şi vernisajul unei expoziţii-concurs, având ca temă “Gastronomia din Ţara Dornelor şi din Ardeal”, la care vor participa pensiuni din cele două regiuni.

De la ora 16.00 va avea loc un simpozion având ca temă “Fondurile europene – o prioritate pentru comuna Poiana Stampei”, dar şi discuţii referitoare la dezvoltarea turismului din această localitate şi punerea în valoare a rezervaţiilor naturale Tinovul Mare, "o tundră" de tip siberian, şi Turbăria, singura rezervaţie de turbă roşie din Europa.

Pasionaţii de river rafting vor putea practica acest sport sâmbătă după-amiază împreună cu membrii Serviciului Salvamont Vatra Dornei în cadrul curselor de river rafting pe râul Dorna.

 

Paradă militară, muzică corală şi de fanfară, urmate de spectacol folcloric

Programul zilei de duminică, 9 septembrie, va începe cu oficierea de către un sobor de preoţi a Sfintei Liturghii la biserica din Poiana Stampei. La ora 12.30, în centrul comunei va avea loc o paradă militară, urmată de parada portului popular, parada călăreţilor şi a căruţelor. Va urma o slujbă religioasă oficiată la monumentul eroilor, în cadrul căreia vor fi cinstiţi eroii locali care s-au jertfit pentru identitatea noastră naţională.

Întâlnirea cu fiii satului, masa câmpenească şi spectacolul susţinut de Corala “Andrei Mureşanu” din Bistriţa şi Fanfara Garnizoanei Bistriţa vor începe după ora 13.00. Va urma un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul “Poieniţa”, Taraful “Poieniţa” şi Grupul vocal “Flori de pe Dorna”, din Poiana Stampei, Ansamblul “Coşnencuţa” şi Grupul vocal “Speranţa” din Coşna, Ansamblul Folcloric “Plaiuri Someşene” din Feldru, Ansamblul Folcloric “Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei, Ansamblul “Solonczanka” al polonezilor din Soloneţu Nou şi soliştii vocali Ioana Moraru, Elisa Hechelciuc, Adriana Bucevschi, Nicolae Cioancă, Oviciu Purdea Someş.

După recitalul invitaţilor de onoare ai Festivalului Internaţional “Flori de pe Dorna”, Grupul vocal “Perla” din Cernăuţi – Ucraina, pe scenă vor urca Ansamblul “Cetina Călimanilor” din Neagra Şarului şi Ansamblul Folcloric Profesionist “Balada” din Bistriţa. În jurul focului de tabără, va avea loc Hora Satului până aproape de miezul nopţii.

Cei prezenţi duminică la Poiana Stampei vor avea parte şi de spectacolul de magie “The art of magic” oferit de Teatrul de Magie “Andrei Teaşcă” din Bucureşti

Organizatorii manifestărilor din acest an sunt Primăria şi Consiliul Local Poiana Stampei, ANTREC Bucovina, Asociaţia “Vechea Bucovină”, Asociaţia “Roua Cerului”, Şcoala şi Casa de Cultură din Poiana Stampei, cu sprijinul sponsorilor locali şi din alte localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional “Flori de pe Dorna”, ediţia a V-a.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivalul Internaţional “Flori de pe Dorna”, ediţia a V-a5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei