Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nenorocire

Un copil care se juca pe un vagon a fost electrocutat la 27.000 V

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clipe de groază marţi seară, în Gara Iţcani, un copil de 9 ani fiind ars pe aproape tot corpul după ce s-a urcat pe un vagon şi a fost electrocutat la linia de înaltă tensiune de 27.000 V.

Nenorocirea s-a produs cu puţin înainte de ora 21.00, iar victima locuia în cartierul Iţcani. Băiatul plecase de acasă, împreună cu fratele său în vârstă de 14 ani, iar părinţilor le-a spus că se vor juca în parcul situat vizavi de Gara Iţcani. Cei doi şi alţi prieteni de joacă au plecat spre liniile de cale ferată, iar la un moment dat au ajuns în apropierea Depoului de Locomotive, unde staţiona un tren cu vagoane cisternă.

Puştiul s-a urcat pe scara unui vagon şi, pentru că s-a apropiat prea mult de linia de contact, s-a creat un arc electric extrem de puternic. Copilul a fost ars şi aruncat de la peste patru metri înălţime. Strigătele de disperare ale fratelui şi ale celorlalţi copii i-au atras pe ceferiştii şi oamenii aflaţi în zonă la acea oră, care au rămas înmărmuriţi în faţa scenelor cu micuţul zbătându-se.

„Un băiat a venit şi a strigat la un ceferist <Vino, nene, că arde un copil!>. S-o auzit o bubuitură, pe urmă ca o flacără ca şi cum ar fulgera. Hainele îi erau arse, el era mai mult gol”, a spus Mariana Logofătu, martoră a incidentului.

Copilul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Suceava, unde medicii i-au acordat primele îngrijiri medicale.

„A ajuns un copil de 9 ani, cu arsuri grave de gradele III – IV, pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului. Are afectate şi căile respiratorii superioare, motiv pentru care a fost intubat. Prognosticul este rezervat”, a declarat dr. Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Suceava.

Având în vedere gravitatea rănilor, băiatul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Deocamdată nu se ştie care va fi evoluţia stării micuţului, dar având în vedere gravitatea rănilor ar fi o minune ca el să supravieţuiască.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au preluat ancheta în acest caz, iar pe fir vor intra şi specialiştii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava, care urmează să stabilească dacă părinţii se fac vinovaţi de neglijenţă în supravegherea minorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil care se juca pe un vagon a fost electrocutat la 27.000 V.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un copil care se juca pe un vagon a fost electrocutat la 27.000 V0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei