Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Lungu: “Colectarea taxelor pe proprietate de către ANAF ar fi o foarte grea lovitură dată autorităţilor locale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia Guvernului, de a transfera la ANAF colectarea taxelor şi impozitelor pe proprietate, în detrimentul primăriilor, care încasau până acum aceşti bani, stârneşte indignarea primarului Sucevei, Ion Lungu, care spune că aceasta ar fi o lovitură mortală dată autorităţilor locale.

“Am văzut o iniţiativă a ANAF de a prelua de la primării colectarea taxelor şi impozitelor pe proprietate. Acest lucru poate fi ultima lovitură dată autorităţilor locale. La Primăria Suceava, suma colectată din impozitele şi taxele pe proprietate reprezintă 50% din veniturile proprii şi 25% din bugetul total consolidat.  Dacă acestea se vor colecta la ANAF, nu ştiu în ce măsură vor mai fi redistribuite în teritoriu. Este clar că nu vom mai avea control asupra lor”, a declarat Ion Lungu.

Suma colectată anual de Primăria Suceava din impozitele şi taxele pe proprietate, reprezentate în principal de impozitele pe clădiri şi terenuri şi taxele pe mijloacele de transport, se ridică la aproximativ 400 de miliarde de lei vechi.

Tocmai de aceea, aceste venituri sunt considerate “piesele de rezistenţă ale bugetului local”, fără de care municipalitatea s-ar afla într-un grav impas financiar.

“Colectarea taxelor pe proprietate de către ANAF ar fi o foarte grea lovitură dată autorităţilor locale. În acest moment, veniturile proprii ale Primăriei Suceava reprezintă peste 50% din totalul veniturilor, încât este clar că dacă ni se iau aceste taxe şi impozite vom avea şi mai mari probleme financiare”, a adăugat Ion Lungu, care vrea să discute şi cu alţi primari din ţară, în cadrul asociaţiilor profesionale, precum Asociaţia Municipiilor din România, pentru a veni cu o poziţie fermă la iniţiativa Guvernului.

“Colectarea acestor taxe şi impozite trebuie să rămână în continuare în sarcina primăriilor, deoarece preluarea acestora de către ANAF contravine clar principiului de descentralizare. Toate guvernele de până acum au spus că sprijină descentralizarea autorităţilor locale, ori acum asistăm la o centralizare”, a mai spus Ion Lungu, care speră ca punctul de vedere al autorităţilor locale să fie luat în seamă de guvernanţi.

Posibilitatea ca ANAF să colecteze taxele pe proprietate, în numele autorităţilor locale, este menţionată în scrisoarea suplimentară de intenţie agreată la începutul lunii august de autorităţile române cu Fondul Monetar Internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Colectarea taxelor pe proprietate de către ANAF ar fi o foarte grea lovitură dată autorităţilor locale”.
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: “Colectarea taxelor pe proprietate de către ANAF ar fi o foarte grea lovitură dată autorităţilor locale”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei