Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Calitate garantată

Străzile din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, asfaltate cu cea mai modernă staţie mobilă din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului au toate şansele să devină printre cele mai bune din judeţ. Şi asta pentru că pe aceste străzi se toarnă un covor asfaltic produs în cea mai modernă staţie mobilă din judeţ. Este vorba de o staţie de asfalt Easy Batch, achiziţionată din Italia şi proiectată de societatea AMMANN ITALY SPA Verona.

Nicolae Troaşe, preşedintele grupului de firme Calcarul Pojorâta, a precizat că instalaţia a fost cumpărată în luna mai a acestui an, iar între timp s-au turnat primele straturi de asfalt pe şoselele judeţului.

Primul covor asfaltic produs de staţia aparţinând firmei Calcarul a fost aşternut în cartierul Bodea, din Câmpulung Moldovenesc. Au urmat şi vor urma mai multe artere de circulaţie din oraşul de la poalele Rarăului, dar şi din Gura Humorului.

Mai exact, la Câmpulung Moldovenesc vor fi asfaltate 23 de străzi, iar la Gura Humorului 17 străzi.

„Sunt două proiecte care privesc refacerea celor două oraşe şi în care ne vom implica în cel mai serios mod. În afară de asfaltări, proiectele mai prevăd bordurări, montare de pavele pe trotuare, iar la Gura Humorului va fi realizată o pistă pentru biciclete, pe Calea Voroneţ, în lungime de 1,2 kilometri”, a arătat Nicolae Troaşe.

 

Producţia se realizează computerizat

Preşedintele grupului de firme Calcarul Pojorâta a explicat şi motivaţia care a stat la baza achiziţionării acestei staţii mobile de asfalt. „Pe de o parte, preţul bitumului a crescut în ultima perioadă, iar participarea la licitaţii este strâns legată de acest aspect. Pe de altă parte, în zona de munte a judeţului Suceava nu exista nici o staţie de asfalt, iar costurile de transport suplimentau preţul de execuţie”, a arătat Nicolae Troaşe.

Potrivit preşedintelui grupului de firme Calcarul Pojorâta, achiziţionarea acestei staţii este o investiţie corectă, aspect care se va confirma în perioada următoare.

Componentele staţiei de asfalt sunt montate pe două semiremorci pentru a putea permite o rapidă repoziţionare a staţiei pe zona de producţie. Staţia are o productivitate de 90t/h – umiditate 3%, 70t/h – umiditate 5%, respectiv 55t/h – umiditate 7%.

Este dotată cu două arzătoare mixte, pe combustibil lichid şi gaz şi are 4 buncăre agregate, cu un total de 24 mc, uscător agregate, sisteme de cântărire, sistem filtrare dimensiuni agregate, mixer, centrală oliotermică, rezervor bitum cu o capacitate de 25 + 25 mc, siloz filer de 40 tone, alimentare energie electrică – trifazat şi control computerizat al producţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, asfaltate cu cea mai modernă staţie mobilă din judeţ.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Străzile din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, asfaltate cu cea mai modernă staţie mobilă din judeţ5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(30 aug 2012, 11:17:52
BRAVO! mai sunt oameni care mai si gandesc!
2.   Comentariu trimis de
(30 aug 2012, 17:39:06
informati primarul sucevei cum lucreaza o astfel de masinarie poate apare vreo idee in mintea sa pentru a mai elimina ceva strazi cirpite in fuga de unii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei