Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Lungu caută la Bucureşti soluţii pentru salvarea Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În vreme ce sezonul rece se apropie cu paşi repezi, municipalitatea suceveană caută soluţii pentru a menţine Termica pe linia de plutire.

Astfel, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi este supusă spre aprobare garantarea de către Primăria Suceava unei datorii de 46 de miliarde de lei vechi pe care Termica o are către E.ON, precum şi o rectificare bugetară, de suplimentare a subvenţiilor acordate Termica, cu 15 miliarde de lei vechi.

Mai mult, vineri, primarul Sucevei, Ion Lungu, va merge la Bucureşti, împreună cu conducerea Termica, pentru a căuta o bancă care să le acorde un împrumut de 150 de miliarde de lei vechi.

“Din păcate, băncile sunt destul de sceptice să mai acorde împrumuturi la Termica, iar primăria nu poate lua credite pentru consum, ci doar pentru investiţii. De aceea căutăm o bancă care să-i acorde Termicii împrumutul, care va fi garantat de către primărie, adică, dacă societatea de termoficare nu va reuşi să-l plătească, va fi achitat de municipalitate”, a explicat primarul Ion Lungu.

În acelaşi timp, edilul sucevean va solicita la Guvern acordarea unui sprijin pentru societatea de termoficare.

“Dacă Termica nu va primi în acest an un sprijin guvernamental, nu vom putea trece iarna. Dar sunt convins că se va întâmpla acest lucru, pentru că am avut deja discuţii în acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Anul trecut am beneficiat, pe lângă subvenţia de 45% la combustibil, şi de scutirea sumelor restante la stat. Aici avem probleme, sunt restanţe la plata impozitelor şi TVA-ului. Ori dacă sunt blocate conturile Termica, nu mai putem demara activitatea de aprovizionare cu cărbune”, a precizat Lungu.

În prezent, Termica este somată să achite la bugetul de stat datorii de peste 60 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu caută la Bucureşti soluţii pentru salvarea Termica.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Lungu caută la Bucureşti soluţii pentru salvarea Termica2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
(30 aug 2012, 11:19:37
de ce nu imprumuta primaria in contul datoriei de sute de miliarde care o are la termica?primarul demagog si mincinos a rugat toata vara populatia sa nu se debranseze de la incalzirea centralizata si acum se trezeste ca nu sunt bani de carbune. pune termica sa incerce sa faca imprumuturi, dar este foarte greu in conditiile in care a fost devalizata de onor primaria.a tinut in mod populist si antieconomic scazut pretul giga caloriei, neachitind niciodata subventia care trebuia data de primarie(s-a primit subventie numai de la guvern.nu a achitat costul incalzirii de la unitatile primariei(scoli,spital,etc)a devalizat ca un interlop la limita legii termica luindu-i terenurile pe care e asezata centrala. cit ddespre noua investitie adreminvest...minte cu nerusinare.nu s-a facut nimic. a avut nerusinarea sa vina la jubileul de 30 de ani unde a cintat prohodul termicii.
2.   * trimis de
(30 aug 2012, 11:32:11
ce articole ?! vin deparcă-s scrise cu un menestrel de veşti proaste
cunoaştem(deja) frigul după ce-am uitat grupa sanguină a fripturii
ăla din limuzină problemele celui din autobuz NU i le cunoaşte
Lungu,prin puţine cuvinte (atâtea câte are) "rezolvă"problema căldurii

dat afară din poza de familie (politică) se "zbate" social,ce să facă ?!
trebuie rezolvată de cineva şi chestiunea asta ( nu sunteţi de părere ? )
oricum...e ca o ghicitoare-nchisă-ntr-un mister ce de orgoliu-l înşfacă
TREBUIE FĂCUT CEVA !altfel,la iarnă (pentru ăia fără centrală)va fi durere

3.   Asta merita trimis de
(30 aug 2012, 12:04:02
M-au f...t la incalzire asta iarna cum au vrut ei, mana in mana cu Elsaco, am platit si 700 ron pe luna cu caloriferele inchise la jumatate, pentru un consum de 400 de unitati am platit in jur de 650 ron, iar pentru un consum de 140 de unitati am platit aproape 500 ron, cum dracu calculeaza astia. Am dorit sa scot repartitoarele, dar avand in vedere ca pe scara unde locuiesc sunt cateva apartamente unde nu locuieste nimeni, era mai nasol, trebuia sa platesc si pierderi. Prieteni mei care sunt contorizati la pausal plateau cel mult 500 ron pe luna, eu plateam de ma speteam cu Elsaco. Fratilor scoateti repartitoarele ca e bataie de joc. In fine, mi-am bagat p..a si mi-am pus centrala, n-au decat sa falimenteze ca nu-mi pare rau, la ce pagube mi-au facut cu plata la intretinere.
4.   CINESTIE trimis de
(30 aug 2012, 12:43:05
Stai linistit cine stie...eu am platit fara repartitoare 880 lei caldura pe o luna cel mai mult..in rest plateam cate 800 700 cel putin . la un apartament cu 3 camere si caldura o p.la mare !!
5.   Termica ajunge o ruina! trimis de
(30 aug 2012, 13:25:06
Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in refacerea termica!
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea in bine a termica!
Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism, oameni de valoare, de buna credinta si patriotism local si nu dupa ureche de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism.

6.   IAR GOGOSI? trimis de
(30 aug 2012, 15:53:14
un asemenea articol nu putea fi scris ne nimeni altul decat de... un pupincurist si un lingau,sa-i spunem pe nume.in ce victima este pozata persoana domnului lungu.mai ca iti vine sa plangi de mila lui.
pai, lungule,spune tu sucevenilor unde sunt cei 800 DE MILIARDE pe care nu i-ai dat termicii.in fiecare an te laudai ca dai subventii.si,la anul, dupa ce vei depasi MIA si vei baga in faliment termica, ce se va intampla cu banii aia? iar acum ne bagi si mai tare in r***t cu imprumuturi la banci, sa ne spui iar ca nu ai bani pt ca ai rate.
fa-ne un pustiu de bine, ia-l pe fluturelu de mana si cauta un catu de munte pe care sa il asfaltezi si sa pavezi.vorba poetului : " hai,lasa-ma in lumea mea/du-te nu ma astepta/ PA, PA!!!""
6.1  RE: IAR GOGOSI? trimis de
(30 aug 2012, 15:58:07
P.S.: daca stii ca ai o "cota de piata" asemanatoare cu a lui baselu, ce mai stai acolo?ai avut noroc ca multi nu vor sa ii vada fata lui Baisanu, ca pana si un mosneag tablagiu din parc te-ar fi batut la alegeri.mai supravietuiesti datorita minciunilor(sa ne fereasca Dumnezeu, ca multi prosti s-au adunat in Suceava) si a prafului in ochi pe care il arunci toata ziua.
7.   :)) trimis de
(30 aug 2012, 16:25:44
nui bay pacalicilor..... atata timp cat ( prea inaltata si facatoare de minuni ) catedrala a patrimoniului mondial din sv dispune de lumanari...( obligatoriu sa fie din mucozitatile arhiepiscopului sucevei si radautilor )...O tura de matani in jurul pro (anusului) si sigur va incalziti
8.   Pentru biserici aveti bani? trimis de
(30 aug 2012, 22:54:00
"primăria nu poate lua credite pentru consum, ci doar pentru investiţii."

Ce tare e asta, dupa ce intr-un alt articol tot de azi Primaria arunca cu banii in caini, pardon, in biserici, sa le umfle buzunarele la popi...
Ce investitii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei