Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Rase de câini”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a introdus recent în circulaţie emisiunea de mărci poştale „Rase de câini”, alcătuită din patru timbre cu valori nominale cuprinse între 4,5 şi 9,1 lei.

 

Teckel cu păr scurt şi Golden Retriever

Mărcile poştale, machetate de Ludmila Lupu, sunt tipărite în sistem offset în patru culori şi sunt paginate în coli de 32 de timbre, minicoli de opt timbre plus vinietă şi blocuri de două timbre.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,5 lei prezintă un Teckel cu păr scurt, câine de vânătoare cunoscut încă din Evul Mediu, perseverent, cu multă energie şi foarte afectuos, apreciat ca o companie deosebită, atât pentru copii, cât şi pentru vânători.

Marca poştală cu valoarea nominală de 5 lei este ilustrată un câine din rasa Golden Retriever, devenită foarte populară în ultimii ani datorită calităţilor deosebite de companie şi vânătoare.

 

Două rase de câini româneşti omologate şi recunoscute la nivel internaţional

Ciobănescul românesc mioritic, prezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,1 lei, aparţine unei rase care a evoluat în mod natural, fără intervenţia omului, până în anul 1985, an în care s-a stabilit primul standard chinologic al rasei. Este singurul câine care se poate lupta cu ursul brun carpatin, având şanse reale de supravieţuire.

Timbrul cu valoarea nominală de 9,1 lei este ilustrat cu Ciobănescul românesc carpatin, un câine care poate fi dresat uşor, care iubeşte copiii şi care este un paznic de nădejde.

Ciobănescul românesc mioritic şi Ciobănescul românesc carpatinsunt singurele rase de câini româneşti omologate şi recunoscute la nivel internaţional.

 

Tirajul emisiunii este de 108.960 de mărci poştale         

Tirajul emisiunii este de 108.960 de mărci poştale, din care 12.960 paginate în coli de 32 de timbre, 68.000 paginate în minicoli de opt timbre plus vinietă şi 28.000 în blocuri de două timbre.

Au fost realizate 300 de seturi FDC (două plicuri echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”) şi 300 de seturi de cărţi poştale maxime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Rase de câini”.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Rase de câini”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei