Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

GLT Young Generation

Peste 50 de copii şi tineri, “prinşi” în activităţi de voluntariat la Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50 de copii şi tineri, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani, au participat la mai multe activităţi de voluntariat, activităţi recreative, jocuri, la Vatra Moldoviţei. Iniţiatorul acestor activităţi este GLT Young Generation, abrevierea folosită pentru un Grup Local de Tineret, o organizaţie a tinerilor dornici şi dispuşi să execute activităţi de voluntariat, campanii de informare şi orice alt tip de activitate care are în vedere socializarea, competitivitatea, fairplay-ul.

GLTYoung Generation Vatra Moldoviţei a luat fiinţă în primăvara acestui an, în martie, sub îndrumarea Ancuţei Negură.

Grupul de tineri din comuna Vatra Moldoviţei s-a format şi este sprijinit de FU Proiecte Limburg România - Vatra Moldoviţei şi SMHO – Mersseen - Olanda. Ancuţa Negură ne-a spus că de-a lungul timpului, “printre activităţile desfăşurate de noi, cele cu o mai mare importanţă sunt: găzduirea şi desfăşurarea de activităţi comune cu un grup de 30 de elevi de la Steinerschulle din Elveţia, în aprilie. Atunci, împreună cu elevii elveţieni, am încondeiat ouă, am făcut  jocuri de cunoaştere, am făcut drumeţii în comuna Vatra Moldoviţei”.

 

O zi de joacă, cu 50 de copii şi tineri

Cea mai recentă activitate organizată de GLT Young Generation la Moldoviţa a fost „o zi de joacă”, în ultima duminică din iulie. „Poate unora li se pare puerilă o asemenea activitate”, ne-a spus Alina – Ioana Bîndiu, membru GLT Young Generation - FU Proiecte Limburg România, „dar ar fi bine să lăsăm la o parte impresia de oameni maturi pe care vrem să o dăm. Să căutăm în adâncul sufletului şi cu siguranţă vom găsi o părticică ce se va bucura de jocuri precum Tic Tac Boom, Ştrumfi Umfi, Iepuraşul, Bruiajul, Zece pase, Şoarecele şi Pisica în labirint, jocuri aduse în atenţia participanţilor la ziua de joacă de liderii activităţii (membri ai GLT Young Generation): Loredana Butnariu, Andreea Bîndiu, Sergiu Nicolae Cenuşă, Mădălina Maria Fârcal, Dan Cristian Solcan, Cătălina Hojda, Liviu Vaman, Iosif, Popescu, Georgel Şubran, Mihaela Rusu, Alina Ioana Bîndiu”.

Numărul participanţilor, peste 50 de copii şi tineri, i-a uimit şi pe organizatori. „Acest număr destul de mare de participanţi a reprezentat un feed-back pozitiv la ziua de joacă petrecută cu o săptămână înainte, participanţii fiind de două ori mai mulţi. Cu siguranţă vor fi organizate din ce în ce mai multe zile de joacă (în afară de alte activităţi). Astfel, GLT Young Generation şi-a îndeplinit măcar o parte din atribuţii, iar membrii săi vor putea afirma: <Sunt cu adevărat un membru al GLT Young Generation!>”, a completat Alina – Ioana Bîndiu.

 

Semnal de alarmă cu privire la mediul înconjurător

Tot în acest an, GLTYoung Generationa avut un schimb de experienţă cu membrii GLT GoldenStar Moldoviţa. Tinerii din Moldoviţa au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la mediul înconjurător, participând la programul Let's do it, România!. Trei membre ale organizaţiei, Andreea Bîndiu, Loredana Butnariu şi Mădălina Fârcal, timp de o săptămână au luat parte la Tabăra de formare de animatori socio-culturali pentru tineri la Muncel - Iaşi, cheltuielile fiind suportate de FU Proiecte Limburg România - Vatra Moldoviţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de copii şi tineri, “prinşi” în activităţi de voluntariat la Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 50 de copii şi tineri, “prinşi” în activităţi de voluntariat la Vatra Moldoviţei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei