Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava

Aproape 700 de absolvenţi de liceu, de şcoli profesionale şi de ucenici, dar şi absolvenţi de studii universitare din judeţul Suceava s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, ei având la dispoziţie 60 de zile pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Aurelia Focşa, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX că 694 de persoane s-au înregistrat ca şomeri, din care 594 de absolvenţi cu studii medii, respectiv 475 de absolvenţi de liceu de specialitate şi 119 de absolvenţi de liceu teoretic, dar şi 45 de absolvenţi de şcoli profesionale şi de ucenici şi 55 de absolvenţi de studii universitare.

"E posibil ca şi alţi absolvenţi să se înregistreze ca şomeri. De la data absolvirii au la dispoziţie 60 de zile pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă", a spus Focşa.

În judeţul Suceava, rata şomajului era, la sfârşitul lunii iulie, de 4,4%, în uşoară creştere, respectiv cu 0,26%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Această creştere uşoară a ratei şomajului ar putea fi explicată prin faptul că procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost mai mic în acest an faţă de anul trecut", a precizat directorul AJOFM Suceava.

Bacalaureatul a fost promovat în acest an de 3.102 de candidaţi din judeţul Suceava, reprezentând 48,42 la sută din numărul celor care s-au prezentat la examen, cu aproape 20 de puncte procentuale mai puţin faţă de anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei