Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

De şapte ori

Jandarmul recuperator de portofele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre jandarmii care răspund de asigurarea pazei şi protecţiei la Trezoreria Suceava a găsit ieri, în interiorul instituţiei, un portofel în care se aflau 900 de lei, dar şi două carduri cu tot cu codurile PIN scrise pe ele. Plutonierul adjutant-şef Ion „Gicu” Blănaru şi-a anunţat imediat şefii, iar portofelul a fost restituit proprietarului. Este a şaptea oară în ultimii doi ani când jandarmul găseşte în timpul serviciului portofele sau sume de bani, el restituind în total mai bine de 5.000 de lei, telefoane şi carduri, unele cu tot cu codurile PIN.

 

Sunat de jandarmi înainte de a realiza că a pierdut portofelul

Plutonierul adjutant-şef Ion Blănaru a declarat: „Eram în timpul serviciului la Trezorerie, era un grup de persoane care şi-au plătit diferite impozite la un ghişeu şi undeva jos, pe gresie, am observat un portofel pe care l-am ridicat. Am încercat să găsesc un martor, am numărat banii, era vorba de nouă milioane de lei vechi şi de două carduri cu codurile aferente. Mi-am sunat şefii şi dânşii au dat de cel care a pierdut portofelul”.

În portofel se mai aflau şi documente ale proprietarului, astfel că jandarmii au reuşit să dea relativ repede de acesta. Cezar Ciprian Potoroacă, în vârstă de 29 de ani, din Suceava, a ajuns la Trezorerie, unde şi-a primit portofelul cu toate bunurile înapoi.

„Problemele de la serviciu, graba m-au făcut să-l pierd, asta este, e suficient să se întâmple o dată. Gestul jandarmului este de apreciat, chiar nu mă aşteptam ca în România să fiu sunat că mi s-a găsit portofelul”, a declarat emoţionat tânărul.

El a povestit că a fost sunat de un reprezentant al Jandarmeriei şi anunţat că i s-a găsit portofelul chiar în timp ce îl căuta în geantă, pentru a efectua o plată, înainte de realiza că nu îl mai are.  

El a recunoscut că a greşit în momentul în care şi-a înscris codurile PIN pe carduri, jandarmii avertizându-l că se expune astfel unui mare risc de a fi lăsat fără sume mult mai importante.

 

A găsit ultimii bani din pensie ai unei bătrâne şi un portofel cu 3.000 de lei

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că „astfel de situaţii se întâmplă destul de des şi au la bază în principal neatenţia persoanelor care se prezintă la ghişee. De fiecare dată am reuşit să identificăm persoanele păgubite şi să le restituim bunurile, fie că au fost bani, telefoane mobile, carduri sau alte bunuri”.

De altfel, plutonierul adjutant-şef Ion Blănaru este jandarmul care s-a remarcat de cele mai multe ori în acest mod, restituind portofele în care se aflau sume importante de bani. După cum am amintit, în ultimii doi ani el a restituit de şapte ori portofele cu bani sau sume pierdute din buzunar de oameni veniţi la Trezorerie. Cea mai mare sumă pe care a găsit-o într-un portofel a fost de 3.000 de lei, în 2010. Tot în 2010, jandarmul a găsit şi portofelul unei pensionare, pierdut peste drum de Trezorerie. Portofelul a căzut între două maşini parcate, iar subofiţerul Jandarmeriei l-a observat din sediul Trezoreriei şi l-a recuperat imediat, înaintea altor trecători. În portofel se aflau 345 de lei, ultimii bani din pensie ai unei bătrâne în vârstă de 66 de ani, după cum avea să mărturisească femeia ulterior.

Pentru toate acestea, subofiţerul s-a ales cu felicitări scrise din partea conducerii Jandarmeriei, care îl ajută cel mult la îmbogăţirea CV-ului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmul recuperator de portofele.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Jandarmul recuperator de portofele4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daaaaa trimis de
( 8 aug 2012, 14:12:09
la amaratii pensionari era pacat sa nu le fi restituit banii,dar la fraierii care mai si scriu pin-ul pe card,astia trebuiau tapati de ce aveau pe card si pe urma sa le puna cardul in cutia postala si pagubitii sa si-l bage undeva ca sunt pr.osti batuti in cap cu leuca.
2.   Bravo! trimis de
( 8 aug 2012, 21:42:53
nota bene,nea jandarmu`!se pare ca nu toti sunteti sculele lui Base.mai sunt inca oameni integri printre voi.propun conducerii Jandarmeriei sa il avanseze si sa-l premieze pe acest om.daca Turcescu si Kovesi sunt colonei,el de ce nu ar fi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei