Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indolenţă

Culmea nepăsării: indicatoarele rutiere montate greşit nu au fost mişcate din loc până aseară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătaia de joc faţă de şoferii care ajung în centrul Sucevei, la sensul giratoriu din faţa Casei de Cultură, prin montarea de indicatoare rutiere greşite, care îi ghidează că circule pe contrasens, a continuat flagrant şi ieri. Deşi problema a fost semnalată în presă, iar Poliţia Rutieră a confirmat încă de luni la prânz că indicatoarele rutiere au fost montate greşit, abia aseară cineva s-a sinchisit să îndrepte penibila greşeală, indicatoarele greşite fiind scoase din zonă.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că au sesizat problema şi au cerut remedierea urgentă, însă cel puţin unul dintre aceştia a dovedit contrariul.

Ieri dimineaţă, la o şedinţă care a avut loc la sediul Primăriei Suceava, reprezentantul Biroului de Poliţie Rutieră, comisarul Radu Crăciun, nu a lămurit deloc problema în faţa primarului Ion Lungu, lăsând să se înţeleagă că indicatoarele au fost montate corect.

Ulterior, atât inspectorul Daniel Şincari, de la Biroul Rutier Suceava, care a constatat eroarea la faţa locului, cât şi subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier, au confirmat că indicatoarele sunt montate greşit, şi administratorul drumului, Primăria Suceava, prin Serviciul Administrare Străzi şi Sistematizare Rutieră, trebuie să le schimbe urgent.

 

Trei indicatoare puse în bătaie de joc

Reamintim, în recent amenajatul sens giratoriu de pe strada Nicolae Bălcescu, în faţa Casei de Cultură, trei indicatoare rutiere de ocolire îi ghidau pe şoferi să circule pe sens opus.

Cele trei indicatoare albastre cu două săgeţi albe, una spre stânga şi una spre dreapta, apar în Codul Rutier sub denumirea de „indicatoare rutiere de ocolire”, avertizând şoferii că au în faţă un scuar.

Un şofer care se deplasa, de exemplu, dinspre fostul Cinema Modern spre staţia din Centru intra în sens giratoriu, iar la ieşire avea în faţă indicator de ocolire prin dreapta sau prin stânga. Dacă şoferul ocolea prin stânga, intra direct pe sens opus, mai ales o persoană din afara oraşului căzând uşor în capcană şi crezând că are în faţă un dublu sens unic.  

Conform legislaţiei în vigoare, Poliţia Rutieră poate amenda administratorul unui drumul pentru semnalizare greşită, un astfel de indicator putând duce la producerea unor accidente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Culmea nepăsării: indicatoarele rutiere montate greşit nu au fost mişcate din loc până aseară.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Culmea nepăsării: indicatoarele rutiere montate greşit nu au fost mişcate din loc până aseară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E la norma.... trimis de
( 8 aug 2012, 11:57:08
Ce importanta mai are cum au fost montate, important este ca a iesit norma de indicatoare si borduri pe care la intrarea in sensul giratoriu foarte mult soferi le incaleca cu roata din spate ( vedeti cat de negre sunt acele borduri). Oricum : Hai sictir primariei incompetente........
2.   Nu exista o logica, dar nici interes! trimis de
( 8 aug 2012, 13:51:46
In toata romanica asta ii la fel!
Asa este setat poporul asta, sa nu-si faca treaba corect, cum de fapt, ar fi normal pentru alte popoare!
Nu gasesti din timp indicatorul, care sa te informeze cu directiile de mers la un moment dat ( localitate, distanta in km, etc!)! Si este o nota proasta si un mare chin pentru straini!
3.   Vor fi mutate trimis de
( 8 aug 2012, 21:37:55
dupa ce va fi un accident grav in zona,tocmai din cauza asta.asa s-a intamplat tot timpul la romani,indiferent ce hoti au zacut pe scaunele bine bugetate.s-a facut ceva,sau doar s-a dres busuiocul,dupa ce s-a lasat cu morti si raniti.
4.   Comentariu trimis de
( 9 aug 2012, 09:59:46
Primaria nu este de parere ca indicatoarele sunt montate gresit, dupa parerea lor indicatorul semnalizaeaza faptul ca poti intra pe prima banda care permite iesirea din giratoriu sau poti continua drumul in sensul giratoriu pana la urmatoarea iesire. Indicatorul nu este pozitionat perpendicular pe insula, daca poza era facuta din mijlocul giratoriului s-ar observa mai clar ce indica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei