Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuri de muncă

Peste 3.000 de salariaţi în plus în judeţ, în ultimul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza de locuri de muncă ce se manifestă deja de ani buni de zile în judeţul Suceava nu s-a mai resimţit atât de puternic în ultima perioadă de timp, cifrele statistice indicând o creştere constantă a numărului de salariaţi din judeţ, cu un plus de peste 3.000 de angajaţi într-un interval de un an de zile.

Conform celor mai recente analize ale Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în mai 2012 în judeţ erau înregistraţi 94.946 de salariaţi, cu 3.081 mai mulţi decât în mai 2011. În procente este vorba de o creştere destul de semnificativă, de 3,4%.

O analiză mai detaliată, pe fiecare lună în parte din intervalul mai 2011 - mai 2012, arată o creştere constantă a numărului de angajări. Exceptând o perioadă de scădere puţin semnificativă de la final de 2011 (pe fondul diminuării activităţilor din construcţii), lunar s-au înregistrat în plus câteva sute de angajaţi cu carte de muncă. De asemenea, graficele statistice arată că angajările au crescut mai semnificativ începând din ianuarie 2012.

Conform Direcţiei de Statistică, la final de mai 2012, din totalul efectivului de salariaţi existent, 67,1% a fost concentrat în sectorul terţiar (prestări servicii), 30,0% în sectorul secundar (industrie şi construcţii) şi 2,9% în sectorul primar (agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură).

Efectivul de salariaţi din judeţul Suceava la sfârşitul lunii mai 2012 reprezenta 17,8% din efectivul de salariaţi din cadrul Regiunii Nord-Est şi 2% din efectivul de salariaţi înregistrat la nivel naţional.

În privinţa salariilor, în mai 2012, angajaţii din judeţ au avut un câştig mediu net de 1.056 de lei.

Important de precizat, câştigul salarial mediu net în luna mai 2012 în judeţul Suceava a fost cu 31% sub nivelul câştigului salarial mediu net la nivel naţional, acesta fiind de 1.530 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.000 de salariaţi în plus în judeţ, în ultimul an.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 3.000 de salariaţi în plus în judeţ, în ultimul an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei