Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu, în fond, a fost demis, este ilegitim; 8,5 milioane de români sunt reali

Marţi, 31 Iulie 2012 (20:24:43)

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că, "în fond" şi în "termen de legitimitate", Traian Băsescu a fost demis din funtea statului întrucât cei 8,5 milioane de români care s-au prezentat la urne sunt "în viaţă" şi sunt "reali".

Antonescu a făcut referire la rezultatele finale ale Biroului Electoral Central după centralizarea voturilor a aproape 100% dintre secţiile de votare.

"Prima concluzie în faţa acestor rezultate oficiale este că, în fond, Traian Băsescu a fost demis. În formă, aşteptăm verdictul Curţii Constituţionale. În termen de legitimitate, Traian Băsescu a fost demis de către cei care l-au ales preşedinte al României, adică de o majoritate reală a cetăţenilor cu drept de vot din România. În termeni de legalitate, aşteptăm şi respectăm verdictul Curţii Constituţionale", a susţinut Antonescu.

De asemenea, preşedintele interimar a sublinat că numărul de voturi exprimate pentru demiterea lui Traian Băsescu, în raport cu cel al voturilor care au dus la alegerea sa în funcţie, arată un lucru care nu mai poate fi "relativizat".

"Dincolo cvorumul real, dincolo de discuţiile legate de numărul adevărat al alegătorilor cu drept de vot din România, rămân cel puţin două cifre care nu mai pot fi contextualizate, care nu mai pot fi relativizate, care nu mai pot fi interpretate în termeni conjuncturali: 5,2 milioane de cetăţeni români l-au ales preşedinte pe Traian Băsescu, 7,5 milioane de români au spus că Traian Băsescu trebuie să plece din funcţia de preşedinte al României", a explicat Antonescu.

În plus, el a susţinut că cei care s-au prezentat la urne duminică sunt cetăţeni despre care se poate susţine că sunt "reali" şi "în viaţă".

"Ştim sigur că 8,5 milioane de alegători români sunt în viaţă, s-au pronunţat, sunt reali şi au putut fi număraţi. Nu există dubii în legătură cu ei şi cu voinţa lor, aşa cum există în legătură cu cei din scripte, cu cei absenţi, cu cei din boicot. Acolo nu ştim nici măcar dacă sunt în viaţă toţi, acolo nu ştim dacă mai au cetăţenie română toţi, acolo nu ştim nimic sigur. Ceea ce ştim sigur este că 8,5 milioane de români şi-au exprimat clar şi fără dubiu voinţa. Cei 8,5 milioane de cetăţeni români înseamnă democraţie, înseamnă participare, înseamnă voinţă, şi înseamnă la urma urmelor viaţă. Restul de birocraţie şi asupra acestei birocraţii va trebui să se pronunţe Curtea Constituţională", a mai declarat Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu, în fond, a fost demis, este ilegitim; 8,5 milioane de români sunt reali.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Băsescu, în fond, a fost demis, este ilegitim; 8,5 milioane de români sunt reali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei