Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Să-l vedem şi cu alţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fenomenul Ţucudean a atins punctul culminant: 4 goluri şi pasa decisivă pentru al 5-lea este o performanţă cu totul neobişnuită pentru un fotbalist român. Aş zice chiar că e încă mai neobişnuită pentru unul de la Dinamo. Titlurile din ziarele de ieri ar fi oarecum hazlii dacă n-ar fi de-a dreptul cretine, toate marşând pe ideea că Dinamo „a găsit un înlocuitor pentru Nicolae” ori că „are o nouă <Săgeată>”!!! Cei care nu sunteţi „dinamovişti adevăraţi” probabil că nu vă amintiţi, exact ca mine, vreo mare faptă de gazon şi crampon a numitului Nicolae, un malac nehazos pe care cât de curând (imediat ce se va mai domoli canicula asta nebună, singura vinovată de aşa achiziţie) Porumboiu va regreta că l-a luat la reşapat. Cu atât mai mult cu cât te umflă râsul numai la gândul că ăsta a venit în locul lui Wesley. Să revenim însă la Ţucudean. Ceea ce a făcut el alaltăieri este absolut remarcabil, iar imaginea de ansamblu este a unui fotbalist complet: viteză, plasament, dribling, şut. Încă mai mult: are un joc de cap excelent (aici ar fi de spus câteva vorbe de bine despre Dinamo: golgheterii ei adevăraţi, Dumitrache, Dudu Georgescu, ba chiar şi Răducioiu, au înscris nişte goluri absolut antologice din lovituri cu capul), ba şi... ambele picioare! Chestia asta s-a văzut la golul al doilea când, scăpat singur cu portarul, Ţucudean l-a driblat spre stânga (cei care au jucat fotbal adevărat ştiu că de regulă în situaţii ca asta atacantul pleacă pe partea piciorului „de bază”, cel cu care urmează să finalizeze), dar a trimis mingea în poartă cu dreptul, printr-o execuţie cu exteriorul, lucru rar şi acesta la fotbalistul român, de obicei rudimentar, şi care loveşte numai cu latul (ia uitaţi-vă, vă rog, la alde Rădoi ori Gardoş). Toate aceste mici, iar unele foarte mari, diferenţe, fac din Ţucudean un fotbalist adevărat, unicat în peisajul românesc. Are ghinionul de a juca la o echipă care n-are treabă prin Europa. Rămâne să-l vedem când o juca şi contra altora decât Iaşi ori Bistriţa. Adică la Naţională. Că doar nu se poate fără el, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să-l vedem şi cu alţii.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Să-l vedem şi cu alţii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei