Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Aripi şi cai putere la Floreni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia APPAUM şi Primăria comunei Dorna Candrenilor au marcat sâmbătă şi duminică aniversarea a doi ani de la deschiderea Aerodromului Floreni, prin demonstraţii aviatice şi prin triatlonul “Aripi şi cai putere”, o manifestare de genul FLY – IN, la care au participat 56 de piloţi sau membri de echipaje aviatice cu 27 de aeronave (moto-deltaplane, avioane, autogir).

 

Peste 200 de zboruri, însumând aproape 80 de ore de zbor

Conform pilotului Dan Cobuz, administratorul Aerodromului Floreni, echipajele din Rădăuţi, Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti, Sibiu, Deva, Arad, Cluj, Bistriţa, dar şi cele din Ungaria, Germania, Polonia, Elveţia au executat 210 zboruri, însumând peste 79 de ore de zbor.

În paralel, pe Aerodromul Floreni a fost organizat, în premieră pentru România, un concurs de tip triatlon, desfăşurat sub genericul “Aripi şi cai putere”. Proba aero a impus echipajelor evoluţia în condiţii de zbor la vedere (VFR). Zborul sau raidul de navigaţie s-a desfăşoară pe un traseu impus, fiind punctat lucrul cu harta şi cronometrul de bord, precizia încadrării spaţio-temporale şi corectitudinea calculelor de navigaţie. A doua probă a fost cea de îndemânare în conducerea ATV-ului pe un traseu cu obstacole şi precizie la tirul cu arma de paintball. Această probă a pus în valoare cunoştinţele tehnice, adaptabilitate la caracteristicile de operare ale ATV-ului, un bun echilibru între reacţii şi control, aprecierea nivelului de pericol şi menţinerea în marja de siguranţă, o bună orientare spaţială şi putere de concentrare.

Ultima a fost proba hipo, în care juriul a punctat capacitatea de control, evoluţia pe un traseu simplu şi atitudinea în şa a călăreţului.

 

Sub emblema calului zburător Pegas

Dan Cobuz, comandantul aerodromului, a precizat: „În vara anului 2010, legenda păsării Phoenix se materializa în bazinul Dornelor: Aerodromul Floreni renăştea din propria cenuşă, deschizând larg porţile către turişti, piloţi şi proprietari de aeronave, dar şi către elevi dornici să înveţe tainele zborului. Au trecut doi ani şi o altă legendă prinde contur: sub emblema calului zburător Pegas, îi provocăm pe oaspeţii noştri să participe la un concurs gen triatlon care îngemănează aripile şi caii putere. Primindu-i cu ospitalitatea renumită a localnicilor (în straie tradiţionale, cu plăcinte poale-n brâu şi o gură de apă rece de izvor), facem toate eforturile ca cei care ne trec pragul să plece cu amintirea frumuseţii acestui colţ de rai care este Bucovina”.

Aerodromul Floreni este localizat la 10 km vest de Vatra Dornei, 60 km nord-est de Bistriţa şi 85 km sud-vest de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aripi şi cai putere la Floreni.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aripi şi cai putere la Floreni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei