Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coşmarul unei luni de vară

25.000 de familii din Suceava au rămas de azi fără apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă a devenit din nou un lux de care sucevenii nu au parte, deşi este atât de necesară acum, în plină vară, când temperaturile caniculare şi praful de afară te obligă să faci duş minim o dată în zi.

Ieri a fost ultima zi în care sucevenii s-au putut bucura de facilităţile civilizaţiei şi ale faptului că locuiesc la oraş, pentru că începând de aseară, de la ora 22.00, Termica a stopat furnizarea apei calde, pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni. Conducerea societăţii de termoficare spune că va relua furnizarea apei calde pe 20 august, dacă nu apar “surprize” la reparaţiile care se fac pe reţelele de distribuţie şi la sursa de producere a energiei termice.

Coşmarul zilelor de vară, în care sucevenii nu au cu ce să se spele, decât cu apă rece sau cu apă încălzită pe aragaz, a revenit şi anul acesta, în ciuda promisiunilor făcute de conducerea Primăriei Suceava, care a spus că opririle pentru reparaţii vor fi făcute punctual, pe cartiere şi pe perioade mai scurte de timp.

Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, în momentul în care s-a pus problema reparaţiilor la sistemul de termoficare, s-a constatat că una dintre lucrările obligatorii care trebuie efectuată vizează înlocuirea unei porţiuni de zeci de metri din magistrala II de termoficare, care alimentează aproape întreg oraşul, mai puţin cartierul Burdujeni. Dar cum şi acolo sunt programate lucrări de reparaţii la reţelele de distribuţie, conducerea Termica a luat decizia să oprească furnizarea apei calde în tot oraşul. În întreg municipiul sunt programate 22 de intervenţii la conductele de termoficare.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că oricum era necesară şi o oprire a cazanelor de producţie, pentru revizia anuală şi reparaţii, o etapă absolut necesară pentru ca funcţionarea centralei termice să nu fie afectată în plină iarnă, când se furnizează şi căldura necesară populaţiei.

“Opriri de acest gen se fac în toate oraşele în care apa caldă se furnizează în sistem centralizat. Excepţie fac câteva oraşe mari, precum Bucureşti, care au mai surse de producere a energiei termice şi pot suplini temporar activitatea celor care intră în revizie tehnică sau reparaţii”, a explicat directorul Termica, care nu va beneficia nici el de apă caldă în perioada 31 iulie – 20 august.

Pe de altă parte, Ovidiu Dumitrescu a precizat că, pentru a evita acest disconfort – lipsa apei calde, a montat un boiler electric de 50 de litri.

“Oprirea apei calde este neplăcută pentru toţi, ştiu asta, dar acum există soluţii. Revizia centralei şi reparaţiile programate sunt obligatorii pentru a ne asigura că în iarnă nu vom întâmpina probleme deosebite”, a adăugat directorul Termica.

 

August, luna oalelor cu apă de pe aragaze

De ani de zile, în august, luna când se întorc acasă, în vacanţă, mulţi dintre cei plecaţi la muncă peste hotare, apa caldă lipseşte cu desăvârşire.

Resemnaţi, sucevenii deja au pregătite oalele cu apă pe care să le pună pe foc, pentru a avea cu ce să se spele ori să spele vasele.

“Încălzesc apă pe aragaz. E mai greu aşa, când ai nevoie, dar dacă au de făcut reparaţii, asta e...”, spune Ortansa Duţuc, care locuieşte în zona centrală a Sucevei.

Un alt sucevean consideră că programul de reparaţii este prea îndelungat şi că dacă ar fi mai scurt, ar putea fi mai uşor de suportat.

“Nu e bine să laşi atâta lume fără apă caldă atât de mult timp. O săptămână ar fi de ajuns, iar populaţia ar trece mai uşor peste această perioadă în care e lipsită de apă caldă”, spune Laurenţiu Ionaş.

Alţii, mai răbdători, iau situaţia ca pe ceva normal.

“Dacă au de făcut revizii şi reparaţii, să le facă, eu mă descurc cu apa încălzită pe aragaz. Nu e nimic anormal să facă reparaţii”, consideră Stelian Cojocaru.

Totuşi, mii de suceveni sunt revoltaţi de opririle anuale ale furnizării apei calde pe perioada verii, considerând că acest serviciu ar trebui asigurat zilnic şi la standarde mai bune, adică atunci când dau drumul la apă caldă să curgă chiar apă caldă, nu apă rece timp de 5 – 15 minute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25.000 de familii din Suceava au rămas de azi fără apă caldă.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
25.000 de familii din Suceava au rămas de azi fără apă caldă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(31 iul 2012, 11:19:29
Atunci când umbra-ţi poartă trupul
Iar chipul ţi-e şters de indiferenţă
Şi crezi că destinul ţi-l va îndrepta altul
Atunci mintea ta … n-are coerenţă

Atunci când alter ego-ul ţi-e rata din bancă
Şi-aştepţi să vină o ispăşire colectivă
Eşti pierdut . Nu mai da din fleancă !
Te face să pari o creatură primitivă

Ai stat acasă în loc să mergi la vot
Intertextualităţile-s de prisos acum
Făr’să vrei ai devenit al Băsescului scrot
Căci el te-apreciază ..cât praful de pe drum

Azi frica a căpătat nuanţe moderne
Ţi-e şi frică să trimiţi un sms , de ce ?
Dar ADEVĂRUL cine-n locul tău îl discerne ?
De ce-ai aruncat discernământul la WC ?
2.   "Mincinosul mincinosilor" trimis de
(31 iul 2012, 11:50:30
Domnule primar! Ati promis ca nu mai luati apa calda la vara, ca nu mai este necesara revizia in timpul verii. Astazi este 31 iulie si nu 1 august. De ce s-a luat apa calda, daca la ultimele declaratii ati spus data de 1 august? Ce reparatii faceti daca trimiteti oamenii in concediu, cine face revizia la conducte daca oamenii nu sunt la servici? Asa faceti economie, pe spinarea noastra! Mai bine cu centrala, bravo celor care au deja si pacat de fraiera de mine ca nu am pus. Dar nu este tarziu nici acum. Totul este o bataie de joc de cetateanul sucevean.
3.   Rusine trimis de
(31 iul 2012, 11:56:46
parca suntem in epoca primitiva,a ajuns ca apa calda sa fie un lux,ha ha ha ha ha aa,e de ras asta
4.   La naiba si cu centrala trimis de
(31 iul 2012, 12:54:49
Stau de 2 luni si astept sa-mi faca probele si sa-mi de-a drumul la centrala, mi-am montat centrala, caloriferele, tras teava in casa, tot, tot, mi-a venit cota de gaz, dar nu am aprobarea finala de la E-on. Sunt o gramada de proceduri tampite care te costa timp, timp si nervi pana iti aproba toate actele cei de la E-ON gaz. Pe langa faptul ca te costa o gramada de bani, montarea centralei, proiecte peste proiecte, drumuri pe la E-ON, etc. E jale ! Asta se intampla doar atunci cand exista o singura firma care furnizeaza gaz si anume E-ON, daca ar fi mai multe care s-ar ocupa cu asa ceva, ca la telefonia mobila, sa vedeti cum se aproba totul intr-o saptamana. Dar asa e la noi, in Romania, de ce sa ma astept sa fie altfel ?
5.   Astia ne sunt conducatorii trimis de
(31 iul 2012, 15:38:52

Incet - incet, ajungem atat de des sa ni se para normala starea de rau, incat refuzam sa traim starea de bine si sa o tratam ca pe o stare anormala, ireala, trecatoare.

Astia ne sunt conducatorii Se complac cu putin, sunt superficiali si iau totul in deridere! Nu au o viziune de perspectiva!

Dupa modelul Base, au intrat peste tot fel de fel neaveniti!
6.   Comentariu trimis de
(31 iul 2012, 21:03:09
eu ma tot intreb cum se face aceasta revizie in alte orase, sau chiar tari??? ca nu am auzit sa lasi in fiecare vara, cca. o luna lumea fara apa calda....!poate ca nu toti au bafta sa le fie primar un "prelipcar" care spune minte cu nerusinare! nu pot scrie tot ce va doresc d-le primar....dar puterea gandului e mare....sa va fie rusine, rusine, rusine...ca poate nu toti avem bani de centrala termica! inca o data, ce era de demonstrat...sper ca ei ce v-au votat sa fie f.multumiti ca "v-ati tinut de cuvant"!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei