Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta îl somează pe Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile privind "lovitura de stat"

Liderul USL, premierul Victor Ponta l-a somat pe preşedintele suspendat Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind "lovitura de stat", spunând că există mijloace legale şi constituţionale pentru ca cetăţenii care au votat să fie apăraţi de abuzurile acestuia.

"Acum, când s-a dovedit şi este foarte clar pentru toţi cei de bună-credinţă de pe plan intern şi extern că referendumul a fost corect organizat şi a reflectat voinţa celor care s-au prezentat la vot, este momentul să îl somez pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul său să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege. Vreau ca Traian Băsescu şi cei din PDL să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular şi nici prin decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale. Îl avertizez public pe Traian Băsescu să nu mai ameninţe persoane, instituţii de stat, trusturi media şi pe cei 8,5 milioane de cetăţeni români care au votat la un referendum corect organizat şi imparţial. Ca prim-ministru şi şef al Guvernului, îl avertizez că avem toate mijloacele legale şi constituţionale să apărăm cetăţenii şi instituţiile acestei ţări de ameninţări şi abuzuri din partea lui Traian Băsescu", a spus Ponta.

El a arătat că mesajul semnalat de românii care au votat împotriva preşedintelui nu poate fi ignorat şi a apreciat că Băsescu se reprezintă doar pe el şi eventual pe premierul ungar Viktor Orban, fiind un preşedinte care nu a obţinut nici măcar votul său.

 

„Este un preşedinte ilegitim pentru România”

"Traian Băsescu ne-a minţit că se va comporta ca un cetăţean al acestei ţări şi va fi prezent la vot, dar până la urmă nici el însuşi nu a considerat că trebuie să voteze. Înţeleg că reprezintă un grup de oameni care profită şi îşi doresc privilegii din bani publici. Este un preşedinte ilegitim pentru România", a adăugat Ponta.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, că "aceia care au organizat lovitura de stat eşuată trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului", precizând că oricine poate fi tras la răspundere "când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituţiilor".

Traian Băsescu a susţinut că "România a suferit pagube enorme investiţionale, financiare şi de imagine ca urmare a loviturii de stat".

El a mai declarat că vrea să fie chemat la Parchetul General cât încă nu are imunitate pentru a răspunde în legătură cu plângerea penală făcută la adresa sa privind folosirea expresiei "lovitură de stat".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta îl somează pe Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile privind "lovitura de stat".
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Ponta îl somează pe Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile privind "lovitura de stat"4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))))))))) trimis de
(31 iul 2012, 11:08:17
Antonescule astept demisia si retragerea din viata politica.... mancatorilor de ( rahat) oameni fara onoare
1.1  RE: :)))))))))) trimis de
(31 iul 2012, 13:52:50
raducule ti-a murit piuituarea.....:)))))))))))) papagalule copy paste
2.   Comentariu trimis de
(31 iul 2012, 11:36:31
Am votat impotriva lui Iliescu de fiecare data, l-am urat, l-am detestat dar pe asta chel,urat si chior urlu de durere numai cand il vad, daca-l mai aud hahaind si grohaind imi vine s-o iau pe coclauri. Chiar nu putem scapa de acest sinistru personaj?
3.   Comentariu trimis de
(31 iul 2012, 11:45:53
Poporul te-a demis Antonescule !
4.   Cum se vede, cu Traian Basescu, liniste nu va fi! trimis de
(31 iul 2012, 16:09:22

...va inteleg convingerile, dar va rog sa observati situatia in care suntem noi ca tara:
revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni va insemna inca 2 ani de scandal si acuzatii si tot asa pana la terminarea mandatului sau in 2014.
Eu unul nu mai suport atita bulversare a tarii cu mofturile lor.
M-am saturat, nu mai vreau asa ceva, devine de nesuportat si hahaitul lui Base!
Daca e rau cu Ponta, cu nulitatile depersonalizate din anturajul lui Basescu, e mai bine!?
Romania are nevoie de liniste, economia tarii are nevoie de stabilitate...
Romania trebuie sa mearga mai departe, scandalul trebuie oprit, el influenteaza negativ.
Viata nostra este mereu in stres!...
4.1  RE: Cum se vede, cu Traian Basescu, liniste nu va fi! trimis de
(31 iul 2012, 16:46:27
nu intelegi ! Fa bine si gandeste cu MINTEA ta. nu imprumuta ideile altora.
4.2  RE: Cum se vede, cu Traian Basescu, liniste nu va fi! trimis de
(31 iul 2012, 18:37:10
Draga domnule ,,filosof si ginditor”, nu masurile de austeritate au stricat imaginea lui Base.
Sila cu care s-a condus Romania au facut sa plece - afara - mii de oameni … Poporul s-a imputinat si viata este dusa cu disperare! La cei multi si ,,prosti” li s-a taiat, iar lor s-au umlut cu virf si indesat buzunarile.
Uitati-va cat sunt de bogati… si mai si afiseaza ostentativ, iar pe noi, ne gonesc din tara!
Macar pentru copiii si nepotii nostri ar trebui de luat atitudine, sa nu se mai ajunga asa niciodata !
5.   Comentariu trimis de
(31 iul 2012, 18:59:24
Romania in momentul de fata nu are Presedinte, a fost demis cu 8 milioane de voturi, cei care sunt alaturi de el si i,au oferit sprijin , sunt schizofrenici, decedatii, incultii, bozgorimea si cateva zdrente murdare de caca pe la bot. asa ca luati-va ' hahaitul' si dispareti la Budapesta
6.   Pentru CAPATOS trimis de
(31 iul 2012, 20:39:26
DA I- AM OFERIT SPRIJIN SI NU ODATA CI DE TREI ORI .SE VEDE CINE ARE DREPTETE SI DEMOCRATIE .NU UNU CA TINE CARE ESTE UN COMUNIST .CINE STIE POATE ILIESCU ANTONESCU .CIAUSESCU ESTE VROUNUL TAICATU .ATUNCI DUTE AN RUSIA BOLSEVIC DE  ☭  MAI BINE TE AVORTA MATA
6.1  RE: Pentru CAPATOS trimis de
(31 iul 2012, 21:42:10
Dupa cum gandesti , cum te exprimi ,si dupa cum scrii ,e clar ca tii cu marinarul. Asta nu e o problema. Dar nu poti sa spui ca e optiunea ta ,din simplul motiv ca nevertebratele nu au optiuni ,doar vietuiesc pur si simplu. Nivelul maxim de utilitate al unui vierme ,e atins doar atunci cand il ciuguleste gaina. Iar despre avort ,tu esti dovada clara ca nu mor chiar toti!
7.   Next trimis de
(31 iul 2012, 20:56:50
In viitorul foarte apropiat ,Basescu va tine discursuri in limba maghiara. Iar daca se va incurca uneori ,ii va sopti Viktor Orban. La parlamentarele din toamna , Biroul Electoral Central va trimite comunicatele din Budapesta. In Harghita ,Covasna , se va intra numai cu viza ,si nu se va mai iesi deloc. Pe masinile de politie va scrie "Rendőrség".
8.   Bravo STAPLER trimis de
(31 iul 2012, 21:28:19
Tu esti dovada ca nu toti cei plecati in Italia sunt idioti. Din pacate cei ca tine sunt foarte putini.
9.   Pentru cufuritu trimis de
(31 iul 2012, 21:30:52
CUFURITULE,,, nu stiam ca ai internet la stana, din cate vad,,,,, sa scri si sa citesti ai invatat de la ciobanul mai vechi, din cauza analfabetilor ca tine o duce romania asa de rau ca votati pe o franzela,, FRAIERE ce esti
10.   Pentru cufuritu trimis de
(31 iul 2012, 21:34:58
CURURITULE,, m-am inselat in privinta ta,,, nu esti cioban, esti tarnacopar de italia un fraier care nu ai reusit sa faci ceva in Romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei