Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: Curtea Constituţională este arbitrul care poate lua o decizie istorică pentru România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că judecătorii Curţii Constituţionale vor fi arbitrul care pot lua o decizie istorică pentru România atunci când vor decide dacă referendumul pentru destituirea preşedintelui României va fi validat sau nu. Nechifor a spus că referendumul de duminică a fost o competiţie, „o bătălie” a lui Traian Băsescu împotriva românilor. El a subliniat că scorul în această competiţie a fost categoric, 9 la 1 în favoarea românilor. „Acum aştept şi eu decizia Curţii. Oare ce va spune Curtea? Că mai trebuia să dăm un gol, că trebuia să fie 10 la 1, sau că victoria trebuia să fie categorică? Trebuia 11 la 1 sau poate trebuia să-i batem la zero”, a spus preşedintele social-democraţilor suceveni. Cătălin Nechifor şi-a exprimat speranţa că judecătorii Curţii Constituţionale nu vor gândi politic atunci când vor lua o decizie cu privire la validarea sau invalidarea referendumului. Nechifor a adăugat totuşi că această decizie va fi totuşi una politică, însă în sensul că va fi „o decizie politică românească, şi nu a partidelor”. „Aştept de la ei o decizie majoră pentru România şi nu o decizie pentru Traian Băsescu sau pentru USL. Cred că în acest moment Curtea Constituţională a devenit un arbitru în acest joc în care, repet, noi, USL, am jucat, am fost în teren, am bătut cu 9 la 1, iar pedeliştii au stat în tribune. Şi aştept ca arbitrul Curtea Constituţională să fie un arbitru corect. Nu un arbitru ca în Liga lui Mitică, care primeşte un tain înainte de meci, la pauză sau după meci, pentru a fluiera într-un fel sau altul. Şi mă aştept ca acest arbitru, atât de important pentru noi, să dea legitimitatea unei decizii acceptate şi în plan european”, a declarat liderul PSD Suceava. El a mai spus că îşi doreşte ca judecătorii Curţii Constituţionale să decidă cu raţionament şi să decidă ceea ce este mai bine pentru România. Nechifor a arătat că judecătorii Curţii trebuie să ia în calcul şi prezenţa „uriaşă” la votul pentru referendum într-o zi de vară caniculară. „Cred că cei care decid viitorul României sunt cei de la Curte. Eu nu pot decât să le urez înţelepciune şi să fie români în primul rând. Şi indiferent de faptul că din această Curte Constituţională face parte şi un maghiar, sper ca măcar un vot al maghiarilor să conteze. Pentru că restul, din nefericire, au ascultat mesajul premierului Ungariei”, a mai precizat Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că judecătorii Curţii Constituţionale pot să facă istorie pentru România. „Nu spun lucruri mari. Spun asta pentru că indiferent de ce spune Traian Băsescu, de câte torţe poartă domnia sa, Traian Băsescu este în situaţia în care dacă mai ţine foarte mult torţa în mâini s-ar putea să dea foc României şi atunci lucrurile sunt foarte complicate”, spune Cătălin Nechifor.

 

Nechifor: Constituţia României nu a fost pentru un preşedinte care dă totul peste cap

Nu în ultimul rând, preşedintele PSD Suceava a mai spus că actuala Constituţie a României nu a fost făcută pentru un preşedinte cum este Traian Băsescu, „care dă totul peste cap”. Cătălin Nechifor a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale iau decizii vitale pentru România „analizând o cărticică mică”. „Constituţia nu e un tratat internaţional sau naţional de mare amploare. E o cărticică mică. Şi sigur că atunci când s-a scris Constituţia, şi prima făcută în anii ’90 şi a doua în 2003, ea nu s-a făcut cu instrucţiuni de funcţionare decât pentru oameni care au un profil normal. Nimeni nu s-a gândit atunci când s-a scris Constituţia că poate veni un preşedinte care să dea totul peste cap”, consideră Cătălin Nechifor. El a arătat că este de părere că decizia cu privire la validarea sau invalidarea referendumului de duminică nu va fi legată foarte mult de articole din Constituţia României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Curtea Constituţională este arbitrul care poate lua o decizie istorică pentru România.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Nechifor: Curtea Constituţională este arbitrul care poate lua o decizie istorică pentru România2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dupa cum ne convine trimis de
(31 iul 2012, 12:04:51
Sigur ca da, Constitutia e o carticica mica si o interpretam dupa cum serveste interesului nostru (tot dupa acesata carticica mica l-ati suspendat pe presedinte!); e adevarat ca voi, USL - istii, ati fost in teren dar ati jucat o miuta intre voi si ... culmea! ati reusit sa primiti un gol! Bine ca vremea caniculara e de vina si ...ungurii ca voi n-ati fost in stare sa scoateti lumea la vot, cu toate ca la aproape fiecare sectie de votare s-a incercat sa se mai bage in urna de vot cate 20 de buletine!
2.   Pt Nechifor trimis de
(31 iul 2012, 12:15:30
Am crezut ca esti putin mai serios decat colegii tai,cu parere de rau constat ca esti si tu un manipulat si in acelasi timp un manipulator.Nu schimbi reguli in timpul jocului dupa cum va convine,rusinee!!!!
3.   Nechifor ordinar trimis de
(31 iul 2012, 17:47:52
hot imputit si tu nu stii sa recunosti victoria lui basascu..javra
4.   Nechifore... trimis de
(31 iul 2012, 17:49:29
taci dracu`.apuca-te de treaba,aici,pe plan local.lasa-i pe aia sa-si scoata ochiii.noi tot ne rupem masinile prin gropi,locuri de parcare tot nu avem,iluminatul public e ca inainte si tu plangi ca nu a prins Crinul radacini la Cotroceni.poate vrei sa venim in vizita si la tine,cum am fost la Flutur,in iarna.pune-l pe Prigoana sa ia utilaje de deszapezit performante,ca are de unde,la cati bani dam pt gunoi.ca sa nu mai stam prin nameti cu masinile,la iarna.Lungu a spus ca trage utilitati in noul cartier.asa cadouri vrem toti.aia sunt mai suceveni decat altii?Ambulanta Suceava e cu rotile in sus si tu plangi Crinul?
5.   Un rezultat foarte bun ! trimis de
(31 iul 2012, 21:24:47
Daca am face o medie a prezentei la vot , dupa revolutie , nu s-ar trece de 60 % , deci inseamna ca rezultatul referendumului este foarte bun . Leagea trebuie amendata in sensul ca cel suspendat sa-si cheme sustinatorii la vot caci altfel suna ca in totalitate cei din 2009 si-au mentinut optiunea ori nu este asa si lucrul acesta este dovedit pri rezultatul referendumului . In majoritatea din noi mai exsta cateva kg de comunism si va mai trece multa vreme pana cand vom scapa de ele . Bunicul meu povestea ca in perioada interbelica , timpuri bune pentru romani , contractul sau procesul-verbal era cuvantul si cine-l incalca trebuia sa plece din sat iar acum ce fac unii , altadata treceau la inconjuratul Pamantului pe jos ! Se pare ca mai putin ne intereseaza ca padurile ne ard ca seceta face ravagii ca viata romanului devine tot mai grea ca ......
6.   Incompetentul tot incompetent ramane.... trimis de
(31 iul 2012, 22:34:50
Domule Nechifor...deja se observa de la Buzau ca deja ati uitat de promisiunile din campanie si ca o luati pe aratura....TARA ARDE SI BABA, pardon, puturosul SE PIAPTANA. In ce masura si cum va permiteti sa faceti afirmatii despre Curtea Constitutionala? Sau poate ati si uitat ca reprezentati consiliul judetean si nu AVOCATUL POPORULUI......Dar na Voiculescu si-a pus slugile sa latre.....
7.   Comentariu trimis de
(31 iul 2012, 23:58:28
Nechifor pliantul ala, cu "l-am schimbat pe boc cu ponta, pe flutur cu nechifor, il schimbam pe basescu cu antonescu?..." este bun, pentru ca daca nu vei dezvolta judetul asta, la urmatoarele alegeri s-ar putea sa te schimbe lumea si pe tine, deoarece vezi si tu, nu mai merge treaba cu PLIANTE, ci cu FAPTE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei