Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pozitiv

Nechifor vede partea plină a paharului în urma referendumului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Cătălin Nechifor, vede partea plină a paharului în urma referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, referendum care, după toate datele, ar putea fi invalidat din cauză că la vot nu s-au prezentat jumătate plus unu din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Nechifor a declarat că referendumul a scos în evidenţă faptul că la Suceava USL a crescut în preferinţele electoratului, obţinând cu 72.183 de voturi mai multe decât la alegerile locale din 10 iunie. El a arătat că, la referendum, 208.721 de suceveni au spus DA demiterii lui Traian Băsescu, în opinia lui aceste voturi reprezentând practic voturi pentru USL. El a amintit că la locale USL a strâns 136.538 de voturi. „Asta nu poate decât să ne bucure, pentru că în timpul relativ scurt din data de 10 iunie până pe 29 iulie am reuşit să convingem  nu doar noi de necesitatea unei schimbări până la capăt la nivel naţional. Dacă ne uităm în trecutul recent, vom constata că în acest moment trendul politic la Suceava este categoric spre roşu, spre PSD. Am avut o cădere electorală în perioada 2000-2009, după care ne-am revenit încet. Acum suntem în mod categoric în preferinţele sucevenilor. Suntem prima formaţiune politică, alături de PNL, desigur, ca intenţie de vot, şi asta ne pune în situaţia în care să fim mai responsabili şi mai conştienţi de ceea ce e nevoie pentru Suceava”, a declarat Nechifor.

 

„Vreau să spun că acest scor la Suceava ne pune în situaţia de a fi mai motivaţi”

Nechifor le-a mulţumit sucevenilor că au venit la vot pe vreme de caniculă şi le-a transmis că USL va lupta mai departe ca să scape ţara de Băsescu. El a spus că la Suceava s-a simţit din plin boicotul făcut de PDL la referendum, în condiţiile în care democrat-liberalii deţin 59 de primari din totalul de 114.

„Le mulţumesc foarte mult sucevenilor că au venit la vot şi îi asigur că lupta noastră merge mai departe. Este o etapă, nu am reuşit în acest moment ceea ce poate era normal să obţinem, însă la Suceava s-a simţit boicotul PDL, un lucru absolut incorect, imoral şi negăsit nicăieri în Europa. Vreau să spun că acest scor la Suceava ne pune în situaţia de fi mai motivaţi. Eu personal am o pornire mai mare ca niciodată. Niciodată în istoria mea de om politic nu am simţit aşa o pornire în sens pozitiv pentru a ne preocupa de viaţa sucevenilor”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Prezenţa urne la referendumul de duminică a fost în judeţul Suceava de 42,36%, pentru demiterea lui Traian Băsescu votând 85,73%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vede partea plină a paharului în urma referendumului.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor vede partea plină a paharului în urma referendumului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei