Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A plecat acasă

Încă o persoană din gruparea care a furat un milion de euro de pe carduri va fi cercetată în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul persoanelor cercetate în libertate în cazul grupării acuzate că a furat un milion de euro din conturile mai multor clienţi ai băncilor din Italia a crescut la cinci. Şi asta după ce Tribunalul Suceava a analizat ieri una din cele nouă propuneri de arestare în lipsă formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Este vorba de Ana Culea, din Constanţa, în cazul căreia propunerea de arestare preventivă a fost respinsă. Marius Rădăcină, avocatul care a reprezentat-o pe Ana Culea, crede că este o decizie cât se poate de corectă.

„Este o soluţie proporţională cu starea de fapt reţinută în sarcina inculpatei, precum şi raportat la persoana inculpatei”, a declarat avocatul Marius Rădăcină.

În cazul celorlalte persoane pentru care s-a cerut arestarea în lipsă, cauza a fost disjunsă şi s-a stabilit termen de judecată pentru ziua de 23 iulie. La acea dată îşi vor afla soarta Ionuţ Liviu Ilisoi, din Rădăuţi, dar care locuieşte în Germania, Daniel Postolache, Mugurel Constantin Vichiuc, Viorel Lungu, Brânduşa Nicoleta Ignat, Valentin Văduva, Bianca Roxana Hatcău şi Ricardo Emilian Marin.

Până în prezent, în acest dosar erau arestate 12 persoane, iar pentru alte patru s-a stabilit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

În libertate sunt cercetaţi Alin Alexandru Rusu, de 28 de ani, Cătălin Andrei Iurescu, de 26 de ani, Emanuel Ioan Covaşă, de 27 de ani, toţi din Rădăuţi, şi Petronela Popescu, de 34 de ani, din Arad.

În spatele gratiilor au ajuns: Alex-Alin Scânteie, de 24 de ani, Tiberius Murgoci, de 26 de ani, Gabriel Maciuc, de 29 de ani, Cristian Alexandru Colibaba, de 26 de ani, Daniel Puha, de 22 de ani, Vasile Matei, de 40 de ani, toţi din municipiul Rădăuţi, Constantin Liviu Olariu, de 33 de ani, din municipiul Suceava, Raul-Alexandru Matner, de 24 de ani, din oraşul Siret, Claudiu Ignat, de 32 de ani, din judeţul Botoşani, Ragnat Szabo, de 23 de ani, din municipiul Sibiu, Ionel Gherasim, de 34 de ani, din municipiul Iaşi, şi Florin Cosmin Mangu, de 19 ani, din municipiul Constanţa.

 

Cum au furat milionul de euro

Gruparea era condusă de Tiberius Murgoci, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Rădăuţi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava consideră că Murgoci „deţinea o poziţie centrală, coordonând activităţile infracţionale desfăşurate cu privire la procurarea, transportul şi preluarea de carduri bancare Poste Italiane SpA. Acestea urmau a fi folosite la efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri, efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri aparţinând unităţilor bancare din Italia, Germania, Anglia, Grecia şi România prin utilizarea cardurilor respective de către ceilalţi membri ai grupului, verificarea conturilor bancare Poste Italiane SpA ale căror date de acces au fost obţinute prin activităţi de tip phishing cu privire la soldul disponibil şi posibilitatea efectuării de transferuri din acestea, modul de împărţire şi transmitere a sumelor de bani obţinute în urma activităţilor infracţionale”.

Potrivit anchetatorilor, fiecare membru al grupării avea sarcini bine definite. Astfel, în timp ce unii membri ai grupării se ocupau cu activităţi de phishing prin care obţineau în mod fraudulos datele de acces la conturi bancare online banking, alţii procurau din Italia carduri bancare Poste Italiane SpA şi le trimiteau altor persoane, alţi indivizi aveau ca sarcină ridicarea coletelor în care se găseau cardurile, iar o altă ramură a grupului verifica soldul disponibil şi efectua retrageri în numerar, respectiv transferuri frauduloase de fonduri.

La începutul săptămânii trecute, oamenii legii au făcut 28 de percheziţii în România şi una în localitatea Tubingen - Germania, la un imobil aparţinând unuia dintre liderii grupării. Percheziţia din Germania l-a vizat pe Ionuţ Liviu Ilisoi, de 31 de ani, un tânăr originar tot din Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o persoană din gruparea care a furat un milion de euro de pe carduri va fi cercetată în libertate.
 Vizualizări articol: 2756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă o persoană din gruparea care a furat un milion de euro de pe carduri va fi cercetată în libertate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei