Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Fructe, legume, sucuri pentru fetiţa paralizată din Sf. Ilie, din partea Carrefour

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În urma articolului „De 15 ani suferă de tetrapareză spastică şi este ţintuită într-un scaun cu rotile”, publicat în Monitorul de Suceava, miercuri, 11 iulie, Carrefour Suceava a dorit să fie alături de Oana – Elena Cojocari, din localitatea Sf. Ilie, comuna Şcheia, oferindu-i legume, fructe, sucuri şi apă plată. Familia Cojocari a mai primit din partea Carrefour o maşină electrică de făcut pâine. Nu este prima dată când Carrefour Suceava se implică în cazuri sociale, mediatizate de cotidianul nostru, un exemplu fiind o familie numeroasă din Şcheia, cu tatăl bolnav de cancer, care a primit din partea Carrefour alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte.

 

A început kinetoterapia

La puţin timp după ce a fost publicată povestea Oanei, în paginile Monitorului de Suceava, profesorul Mihai Constantinescu, licenţiat în kinetoterapie, a sunat-o pe mama Oanei şi i-a spus că îi va oferi adolescentei servicii gratuite de kinetoterapie, masaj şi consiliere referitoare la starea de sănătate, atât la domiciliu, cât şi la cabinetul particular. Nicoleta Cojocari, mama Oanei, ne-a spus că profesorul Mihai Constantinescu a venit acasă la ea chiar în ziua în care a fost publicat materialul, pentru a o cunoaşte pe Oana.

„Ne-am bucurat mult. A venit acasă, a examinat-o pe Oana şi i-a promis că atâta timp cât îi va permite timpul şi sănătatea, o va ajuta pe Oana. A făcut prima şedinţă de kinetoterapie aici, acasă la noi, iar ieri am fost cu Oana la cabinetul unde lucrează, la Policlinica CORAMed, care nu este departe de noi. Oana este foarte încântată şi mult mai optimistă. Crede din tot sufletul că, dacă va fi ajutată de domnul Mihai Constantinescu, va reuşi, într-o zi, să facă câţiva paşi singură”, ne-a spus Nicoleta Cojocari.

 

Mai multe mâini... pot face minuni!

Mama Oanei a completat că au fost multe persoane care au sunat-o după apariţia materialului în Monitorul de Suceava, oameni care au vizitat-o pe adolescentă, îi sunt aproape în continuare, oameni care o încurajează şi o ajută cu cât pot, pentru a putea să ducă mai uşor lupta cu boala. Aceste persoane rămân în sufletul Oanei, ca toţi cei care i-au înţeles suferinţa şi i-au întins o mână de ajutor. Mai multe mâini... pot face minuni.

Prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Oana - Elena Cojocari va beneficia gratuit de serviciile Centrului de Recuperare din cadrul Complexului Terapeutic „Blijdorp – O nouă Viaţă” Suceava. Asociaţia Blijdorp România îi oferă Oanei o săptămână de vacanţă, în tabăra de vară de la Voroneţ, în perioada 20 – 25 iulie, însoţită de mama ei.

În acest moment, Oana are mereu nevoie de un însoţitor, de cineva care să o ridice din pat, să o aşeze în scaunul cu rotile, scaun care i-a devenit prieten şi duşman în acelaşi timp, să o spele, să o ajute să se îmbrace, să o ajute să se hrănească... S-a grăbit să vină pe lume la şapte luni, cu o greutate de doar 980 de grame, neştiind că o boală grea o va ţintui la pat la câteva luni după naştere. A terminat recent clasa a VI-a, învăţământ la domiciliu, şi-a făcut buletin şi speră în fiecare zi că va veni şi momentul în care se va ridica singură din scaunul cu rotile şi va putea să facă câţiva paşi fără însoţitor.

Cei care pot să o ajute pe Oana sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0740 424 580. Orice sprijin, orice telefon de încurajare, orice sumă cu care şi-ar putea plăti un tratament i-ar fi de mare folos Oanei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructe, legume, sucuri pentru fetiţa paralizată din Sf. Ilie, din partea Carrefour.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Fructe, legume, sucuri pentru fetiţa paralizată din Sf. Ilie, din partea Carrefour5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei