Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: „Turismul sucevean nu este încă o activitate dominantă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că în momentul de faţă turismul sucevean nu este o activitate dominantă în judeţul Suceava. Nechifor a declarat, la o întâlnire la care au participat mai mulţi agenţi de turism, că această activitate este favorizată de faptul că cei care vin în judeţul Suceava pot să practice mai multe tipuri de turism, de la cel balnear, de recreare, de afaceri, cinegetic, cultural. „Trebuie să înţelegem că turismul, aşa cum este definit el în economia globală, cel puţin în Suceava nu este o activitate atât de puternică încât să fie dominantă. Avem cam tot ce înseamnă paletă turistică. Nu avem mare şi deltă, însă în rest avem tot ce ne trebuie pentru a dezvolta turismul. Dar trebuie să înţelegem bine unde suntem, cine suntem şi ce vrem să facem, în aşa fel încât să ajungem acolo încât turismul la Suceava să devină o componentă mai importantă în Produsul Intern Brut al regiunii”, a declarat şeful administraţiei judeţene. 

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în momentul de faţă infrastructura este „cea mai dificilă chestiune”, care se resimte şi în activitatea agenţilor economici din turism. El a arătat că, „din fericire”, în perioada imediat următoare vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare”, în plan fiind şi două proiecte mari pentru modernizarea DN 17B, de la Iacobeni spre judeţul Maramureş, şi DN 18, de la Vatra Dornei – Broşteni – judeţul Neamţ.

Cătălin Nechifor a arătat că judeţul Suceava are un avantaj din faptul că drumul de la Bucureşti la Suceava se poate face cu maşina în cinci ore şi jumătate şi, de asemenea, mai există şi Drumul Naţional 17, care face legătura cu Ardealul şi care a fost modernizat recent.

„Dacă reuşim să avem zona aeroportuară dezvoltată şi zona rutieră pusă la punct, cred că Suceava poate să crească destul de uşor ca şi număr de turişti”, a spus Nechifor.

El le-a spus agenţilor economici din turism că intenţionează să constituie cât mai rapid un consiliu consultativ economic, care să aibă un subcomitet specializat pe turism şi care să vină cu propuneri pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate.

 

Un important om de afaceri a cheltuit opt lei după o vizită la mănăstirile din judeţ

Cătălin Nechifor a spus că un lucru extrem de important pentru judeţul Suceava este dezvoltarea produsului turistic. Nechifor consideră că în momentul de faţă produsul turistic sucevean „este interesant”, precizând că judeţul Suceava are parte de mănăstiri, peisaje, rezervaţii naturale, dar şi de 446 de unităţi de primire turistică, cu 10.700 de locuri de cazare.

„Trebuie să fim corecţi, cinstiţi şi trebuie să spunem adevărul. Şi o spun aici, chiar dacă nu vreau să politizez. Eu nu înţeleg cum s-a putut anul acesta, de Paşte, să fie cazaţi în Suceava, după o singură zi, 22.000 de turişti în 10.700 de locuri de cazare”, a declarat Nechifor.

El a ţinut să precizeze că zilele trecute a cunoscut un important om de afaceri care a vizitat judeţul Suceava, căruia i-a recomandat să viziteze mai multe mănăstiri, iar la sfârşitul zilei, când l-a întrebat cât a cheltuit în acea zi, în afară de cazare şi masă, acesta i-a spus că doar opt lei, pentru lumânări. „Atât timp cât nu reuşim să facem şi proiecte majore, cât nu reuşim să ne implicăm mai mult în a dezvolta noi obiective de turism, noi atracţii, noi puncte de interes, cu toată părerea de rău, vom câştiga puţin. Vom rămâne la acelaşi nivel, la acelaşi număr de turişti care vin anual în Suceava. Şi atunci unde e dezvoltarea?”, a spus Cătălin Nechifor.

 

Nechifor: Nu vreau să fac evenimente de promovare care să dureze trei ore

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a mai spus că nu intenţionează să blocheze evenimentele de promovare turistică iniţiate în ultimii ani, care au deja tradiţie.

„Eu nu mai vreau să facem acţiuni de promovare, festivaluri, hore sau alte lucruri care să dureze trei ore sau jumătate de zi. Vreau să facem lucruri care să aibă un caracter mai lung, în aşa fel încât turiştii să poată să vină şi vineri şi sâmbătă şi duminică. Nu vrem să oprim ceva ce merge sau ceva ce are deja o istorie, însă vreau să le dezvoltăm şi vreau ca acţiunile să fie cu un caracter mai larg”, a explicat Nechifor. El a adăugat că deşi costurile pentru astfel de evenimente ar putea să fie mai mari, publicul ţintă va fi mai numeros, iar beneficiile vor fi şi ele mai mari. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Turismul sucevean nu este încă o activitate dominantă”.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Nechifor: „Turismul sucevean nu este încă o activitate dominantă”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei