Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE va continua monitorizarea României cât va fi necesar; nu sunt excluse sancţiunile

 

Uniunea Europeană va continua monitorizarea statului de drept în România atât timp cât acest lucru va fi necesar şi nu este exclusă posibilitatea unor sancţiunile politice dacă situaţia se va deteriora, anunţă un oficial european, sub protecţia anonimatului, relatează AFP.

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) va fi menţinut atât timp cât situaţia nu evoluează în sensul dorit", afirmă oficialul european. "Este o modalitate de exercitare a presiunilor de către partenerii europeni", adaugă oficialul citat.

De asemenea, Europa are posibilitatea, cum a procedat anul trecut cu Ungaria, să lanseze proceduri de infringement, subliniază oficialul citat, precizând însă că Executivul UE "încă nu a identificat", în cazul României, "elemente care ar putea conduce la iniţierea procedurii" de sancţionare.

A treia armă de care dispune Europa în cazul încălcării valorilor democratice fundamentale este Articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sancţiuni politice împotriva unui stat membru, o procedură care nu a fost deloc utilizată până acum.

"Dacă situaţia se va deteriora pentru că autorităţile române nu vor lua în serios angajamentele" asumate joi de premierul Victor Ponta, este o armă "care este la dispoziţia instituţiilor comunitare", adaugă oficialul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE va continua monitorizarea României cât va fi necesar; nu sunt excluse sancţiunile.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE va continua monitorizarea României cât va fi necesar; nu sunt excluse sancţiunile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanctiuni, pentru ce? trimis de
(14 iul 2012, 15:38:32
Pentru orice problema nationala, care poate afecta societatea romaneasca, se organizeaza (ne-am obisnuit deja) referendum. Ma intreb de ce pentru intrarea un UE, la 1 ianuarie 2007, nu s-a organizat referendum. Pentru nimeni-in-drum si gasca lui ce nu poate sa stea linistita (eventual la puscarie) se cheltuiesc sute de milioane de euro, cu referendumuri. De ce intr-o problema extrem de importanta, precum cedarea suveranitatii, integrarea europeana si restul cliseelor, nu s-a putut organiza referendum? UE nu reprezinta altceva decat regim de ocupatie, din aceasta cauza. Adica, ce sanctiuni? Ca nu suportam ocupatia? UE sa ne raspunda la intrebarea: de ce nu s-a organizat referendum pentru intrarea Romaniei in UE? Asa e "democratic"?
1.1  RE: Sanctiuni, pentru ce? trimis de
(14 iul 2012, 16:54:39
Excelent punctat!
Chiar zilele acestea „tricotam” subiectul cu un grup de prieteni.
De ce la aderarea la UE nu s-a solicitat opinia populației?
Este astfel LEGITIMĂ această măsură?
Ce-ar fi, ca de mâine, să ne luăm jucăriile și să plecăm arătându-le semnul internațional!
2.   Pamflet trimis de
(14 iul 2012, 16:16:47
gresesti politicus. UE reprezinta o garantie pentru romani ca nu suntem la cheremul guvernelor noastre corupte si incompetente indiferent de partid. daca nu eram in UE era vai si amar de noi. daca se mai respecta cat de cat legea in romania , este multumita Uniunii Europene.
2.1  RE: Pamflet trimis de
(14 iul 2012, 16:57:21
Da, Aline.
De-atâta „garanție” europeană am ajuns o nație de slugi, cu salarii mizerabile și prețuri taxe și accize europene.
Thank you, Europe!
2.2  RE: Pamflet trimis de
(15 iul 2012, 10:05:37
Atat timp cat nu se respecta drepturile civile ale cetatenilor si regulile democratiei, nimic nu reprezinta garantie pentru nimeni. Noi suntem in U.E. si in acelasi timp, la cheremul politicienilor corupti, in primul rand, cu bani europeni. U.E. nu a reprezentat garantie cand am fost la cheremul Robertei Anastase care a numarat 160 de voturi in loc de 80, nici cand TVR 1 a fost devalizat de vreo... milioane de euro, nici cand Hidroelectrica era devalizata etc. etc. Nu stiu daca era "vai si amar" de noi, dar era democratic si legal. Respectarea legii si a principiilor democratiei sunt mai presus de orice, chiar si mai presus de binele facut cu forta. Vrem sau nu sa fim liberi, sa avem propriile alegeri, nu sa aleaga altii in locul nostru (s-a vazut cat de bine au ales pentru noi). Sub masca luptei impotriva coruptiei, U.E. incalca drepturile cetatenesti ale romanilor, da indicatii, centralizeaza tot, mai ales resursele noastre. Ilie Serbanescu a demascat trocul lui Nastase cu U.E. - integrare contra industrie (s-a desfiintat atunci aproape toata industria). Iar dizidentul rus Vladimir Bukovski, cel care a starnit o manifestatie de protest anti-comunista, in centrul Moscovei, pe vremea lui Hrusciov, spune despre U.E. ca este: Uniunea Sovietica (era un videoclip pe youtube, unde Bukovski vorbeste in engleza).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei