Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovaţi

92 de candidaţi au trecut bacalaureatul, după recorectarea tezelor contestate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Contestaţiile depuse la examenul de bacalaureat au fost cu noroc pentru aproape o sută de candidaţi din judeţul Suceava. După ce au contestat una sau mai multe note primite, după recorectarea tezelor, 92 de absolvenţi de liceu, respinşi iniţial la examen, au fost declaraţi promovaţi.

Potrivit datelor transmise de către Inspectoratul Şcolar Suceava, din totalul de 1.709 lucrări reevaluate în etapa de contestaţii, 1.118 note au rămas nemodificate.

482 de note au fost modificate prin creştere, în timp ce notele de la 109 teze au fost modificate prin scădere. Alte 91 de note, evaluate iniţial sub 5, au crescut după contestaţii, iar patru note peste 5 au scăzut după reevaluare.

Dacă înainte de contestaţii, numărul candidaţilor suceveni respinşi la prima sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 3.394, rezolvarea tezelor contestate a scăzut numărul absolvenţilor picaţi la examenul maturităţii la 3.302.

Promovabilitatea a crescut, în judeţul Suceava, după rezolvarea contestaţiilor, cu 1,48%. Înainte de contestaţii, promovabilitatea la nivelul judeţului era de 46,98%, iar după rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate a ajuns la 48,46.

Rezultatele finale ale acestei prime sesiuni a examenului de bacalaureat arată că şi după rezolvarea contestaţiilor, mai bine de jumătate dintre candidaţii din judeţul Suceava nu au reuşit să treacă.

La examenul din acest an s-au înregistrat cele mai proaste rezultate din istoria şcolii sucevene. Anul trecut, la sesiunea de vară, peste 65% dintre candidaţi reuşeau să ia examenul maturităţii, în timp ce în 2010 rata de promovabilitate era de peste 80%. Şcoala suceveană a trecut prin ani şi mai buni, iar în 2009, peste 90% dintre absolvenţii de liceu de la acea vreme treceau examenul de bacalaureat.

Candidaţii spun că subiectele la matematică au fost „hiba” examenului din acest an, la această disciplină fiind şi numărul cel mai mare de absolvenţi care au luat sub nota de trecere.

Totodată, anul acesta, este pentru prima oară când la sesiunea de vară a bacalaureatului candidaţii au fost supravegheaţi şi cu camere video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 92 de candidaţi au trecut bacalaureatul, după recorectarea tezelor contestate.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
92 de candidaţi au trecut bacalaureatul, după recorectarea tezelor contestate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 iul 2012, 13:30:03
Sistemul de învățământ românesc este supradimensionat, nu cu profesori ci cu supervizori: inspectori si cu tot felul de trepăduși din tot felul de organe de control centrale, formate în general din clientela politică, care trebuie să aibă si dumneaiei o funcție. O cauza rezultatelor slabe din sistemul educațional o reprezinta timpului insuficient alocat actului didactic (lectia si pregatirea lectiei) și timpului ridicat alocat fabricarii de hartii si dosare cerute profesorilor de catre comisii de calitate din scoli, acestea sunt de fapt comisii de cantitate, care se ingroapa in hartii. O solutie ar fi desființarea acestui bau-bau numit ARACIP sau trimiterea acestor inspectori de cantitate sa predea in liceele cu promovabilitate 0 la BAC...acest lucru le-ar permite acestor habarnisti, care nu prea au predat la catedra, sa ia contact cu realitatea imediata. Calitatea educatiei este data de interactivitatea lectiei, de intelegere si de utilitatea cunostintelor, nu de tonele de maculatura inutila cerute de aceste comisii de calitate. Așa că ARACIP-ule, cel mai batjocorit si luat la mișto organ de control din învățământ....l
2.   Tusea vs. junghi! Ba cred că ȘI asta-i cauza! trimis de
(14 iul 2012, 13:49:57
„O cauza ???? rezultatelor...”
„o reprezinta timpulUI insuficient...” „și timpulUI”
-----------
la cât de aprig „vorghește” e cu siguranță din tagma dascălilor de școală nouă care nenorocesc generații întregi.
virgule, punct și virgulă, puncte de suspenise, două puncte, ceva?
(o atenție, o măslină, o scobitoare străină?)
VAI DE CAPUL VOSTRU DACĂ VOI SUNTEȚI MODELATORII VIITOARELOR CARACTER!
3.   Pamflet trimis de
(14 iul 2012, 15:59:40
dezastru nu a fost anul acesta, asa e normal la un examen, cam jumatate sa treaca si jumatate nu. subiectele au fost corecte. corectorii au fost indulgenti. dar cine nu stie NU TREBUIE SA TREACA. bacul romanesc trebuie sa fie exact ca i occident. daca se va reveni iar la un bac romanesc pe care sa-l treca toti prostii, nu se va mai recunoaste diploma de bac din romania. dezastru era cand treceau toti incultii si incompetentii cu note mari, obtinute frin furt, frauda si spaga. de asta arata romania asa cum arata astazi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei