Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Nechifor a semnat documentele pentru continuarea lucrărilor la groapa de gunoi de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a anunțat la finele săptămânii trecute că a semnat documentele necesare demarării licitației electronice pentru execuția stației de epurare la viitoarea groapă de gunoi de la Moara, dar și pentru o serie de componente la depozitul ecologic de la Pojorâta. Nechifor a declarat că anunțul va apărea în curând pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice - SEAP.

El a spus că fără existența stației de epurare prima celulă a gropii de gunoi de la Moara nu poate fi funcțională. ”Mi-am propus ca săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta), după evaluarea finală a proiectului, să merg al București pentru a discuta la Ministerul Mediului cu Rovana Plumb. Sunt elemente de blocaj în relația Consiliului Județean cu autoritățile centrale, dar pe cerințe europene. Cred că, în trecut, Consiliul Județean nu a înțeles foarte bine importanța sistemului de finanțare, nu s-a ținut cont de termene. Din 2004 puteam face cu banii privați ai unei firme străine această groapă ecologică, dar nu s-a dorit atunci. S-a vrut să se meargă pe proiect european și acum, după opt ani, nu avem încă un sistem integrat de gestionare a deșeurilor și nici nu o să-l avem foarte repede. Preocuparea este să găsim o soluție să facem stația de epurare la Moara, să avem utilă prima celulă de depozitare în parametri europeni”, a declarat șeful administrației județene.

Nechifor speră ca până la intrarea în circuit a depozitului ecologic de la Moara gunoiul menajer din municipiul Suceava să mai poată fi dus la groapa de la Botoșani, pe care autoritățile de acolo încearcă să o mențină deschisă până la finele acestui an, deși termenul de închidere a acesteia este 15 iulie a.c. O altă variantă de transport al gunoiului din Suceava în cazul în care groapa de la Botoșani se închide, a spus Nechifor, este județul Neamț, însă cheltuielile ar urma să crească exponențial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor a semnat documentele pentru continuarea lucrărilor la groapa de gunoi de la Moara.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor a semnat documentele pentru continuarea lucrărilor la groapa de gunoi de la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CE SA MAI SPUN trimis de
( 9 iul 2012, 13:36:09
Deci Flutur n-a fost in stare sa rezolve problema gropii de gunoi de la Moara.In timpul acesta s-au cheltuit sume foarte mari pentru transportul gunoiului la Falticeni si apoi la Botosani(pana cand nu se stie) 30 milioane roni pe an.
2.   ...... trimis de
( 9 iul 2012, 21:02:53
Era si normal sa se implice domnulNechifor in oala de sarmale...ca deh, mai apuca si el o bucatica de jumara.....Eu personal sunt curios daca domnul nechifor , impreuna cu pretenasul sa Ponta, va reusi sa termine centura Sucevei. Cu siguranta anul acesta nu se va termina, pt ca dl Nechifor nu stie sa fac rost de bani....Vom trai si imi veti da dreptate....
3.   SOSEAUA DE CENTURA trimis de
(10 iul 2012, 06:18:45
Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.Pe vremea imparatului Base paharnicul Flutur si Ministreasa Anca Boagiu au alocat banii pentru soseaua de centura in transe pana in 2014.Mai trebuie 143 milioane pana la finalizarea lucrarii.In 2011 firma SC Colas nu a primit nici un leu.Apropo de faptul ca paharnicul ar sti sa aduca bani.Povesti .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei