Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Conflict în câmp

Au recoltat grâul cu poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul iscat între o parte a sătenilor din Siminicea şi Ilie Tipa, persoana care a arendat mai multe sute de hectare de teren, a cunoscut sâmbătă un nou episod. Treieratul grâului s-a transformat într-un spectacol cu poliţişti şi mascaţi prin lanurile de culturi. Revoltaţi că Ilie Tipa a intrat abuziv peste terenurile pe care le deţin în proprietate, 179 de săteni au venit în câmp pentru a-şi face dreptate. Mai exact, oamenii din Siminicea au dorit să-şi ia înapoi suprafeţele pe care s-a intrat abuziv şi s-a cultivat grâu, floarea-soarelui şi porumb.

Angela Niţă, unul dintre proprietari, a răbufnit nervoasă: „Pe terenul meu, de jumătate de hectar, am cultiva anul trecut borceag şi mi l-a întors (Ilie Tipa - n.a.). Am vorbit cu el şi a zis că-mi dă lucernă în loc, dar m-a tot dus cu vorba. Anul ăsta la fel, pe terenul meu a pus grâu. Nu am nici un contract cu el. Mi-a intrat abuziv pe teren, aşa cum a făcut şi la alţii”.

Spusele femeii sunt întărite de o alta, care este în conflict cu Ilie Tipa tot pentru 50 de ari de teren. „Venea şi ara noaptea şi aflai abia peste câteva zile ce s-a întâmplat. Îşi bate joc de noi, anul trecut ne-a dat ulei expirat pentru pământul pe care l-a lucrat fără acte. Am făcut şi plângeri împotriva lui, dar nu s-a rezolvat nimic”, a spus şi Eugenia Antoneac.

 

Ilie Tipa: „Am chemat poliţia pentru că primarul i-a incitat”

De cealaltă parte, Ilie Tipa, de la care a plecat întreg conflictul, spune că situaţia s-a rezolvat. Arendaşul recunoaşte că el este cel care a chemat în câmp poliţia şi trupele de intervenţie specială: „Am chemat poliţia ca să nu iasă scandal, pentru că primarul i-a incitat pe oameni. Situaţia s-a rezolvat. Împreună cu viceprimarul le-am dat grâu la oameni, iar până la toamnă voi încheia contracte de arendă şi cu cei pe terenurile cărora am cultivat floarea-soarelui şi porumb”.

După mai multe ore de muncă, care a presupus confruntarea actelor existente şi măsurători în teren, viceprimarul din Siminicea şi arendaşul Ilie Tipa au delimitat o suprafaţă de grâu pe care proprietarii urmau să o recolteze.

„S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, iar oamenii pe terenurile cărora s-a intrat abuziv îşi vor putea recolta legal suprafeţele respective. Când intri abuziv pe proprietatea cuiva, nici nu poţi ridica alte pretenţii”, a concluzionat primarul din Siminicea, Gheorghe Haliţa.

 

Mai multe plângeri penale înregistrate la poliţie

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava confirmă existenţa tensiunilor dintre o parte a oamenilor din Siminicea şi Ilie Tipa, de 51 de ani, din Todireşti.

Într-un comunicat al IPJ Suceava se arată: „În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul de 51 de ani a cultivat în ultimii ani mai multe suprafeţe de teren de pe raza comunelor Siminicea şi Hânţeşti, iar cu o parte din proprietarii de terenuri nu a încheiat acte de arendă şi nu le-a achitat sumele datorate, existând în fiecare an plângeri de tulburare de posesie. Suspectul  a fost somat de reprezentanţii primăriilor să rezolve pe cale legală diferendele existente, însă acesta promite mereu că aplanează conflictul, dar prin tergiversări şi dezinformări nu face decât să amplifice tensiunile deja create”.

Până în prezent, au fost întocmite 20 de dosare penale de tulburare de posesie, asta în condiţiile în care mulţi dintre proprietarii care deţin suprafeţe mici nu au depus până în prezent plângeri scrise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au recoltat grâul cu poliţia.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au recoltat grâul cu poliţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu-i clar articolul! trimis de
( 9 iul 2012, 12:03:48
„AU RECOLTAT GRÂUL CU... POLIȚIA”
I-o dotat pe polițiști cu Claas-Mercatoare cu girofar?
Poliția o pus mâna la aburcat țuhalii cu boabe?
Și dacă da, atunci cu cât i-o plătit pentru ziua de clacă? Tot cu 50 de lei, mâncare, rachiu și un pac de duhan?
Paralele le-o luat „lucrătorii de poliție” sau s-o reținut la bujetul inspectoratelor?
Moș Neagu! bagă o addenda și lămurește poporul ce și cum!
2.   Tulburare de posesie trimis de
( 9 iul 2012, 15:39:34
Politia a aparat si apara un infractor care incalca legea,iar noi cei care platim taxe si impozite la buget, de unde isi iau banii politistii ,nu ne apara nimeni ,ei apara pe cel care nu plateste nimic la stat.Iar eu cel care platesc la primarie impozit pe pamant nu am nici un drept asupra pamantului meu.DE CE DOMNILOR ?Alo..., domnilor sefi ai politiei-joi voi suna la 112 sa veniti sa mi treier graul de pe ogorul semanat cu forta prin tulburare de posesie de TIPA ILIE- Va voi astepta cu titlul de proprietate in mana sa va dovedesc faptul ca sunt proprietar de pamant si cu o camera de filmat voi fima toata actiunea si voi fi pazit de 20 de slabanogi de la o firma de paza...Succes in activitatea de ordine publica in serviciul comunitatii si a cetatenilor cinstiti ce respecta LEGEA . Va multumesc anticipat pt actiunea ce va avea loc joi.
2.1  RE: Tulburare de posesie trimis de
( 9 iul 2012, 19:47:29
nop ! domnu' MYCHELO , nu-i frumos , bre !
ai tulburat o decizie ce ( încă ) nu-i " luată "happy
" autorităţile " te iartă(de data asta ) deoarece
vei posta o promisiune că n-o să mai faci ..altădată
Justiţia-i oarbă , bre , oarbă şi ... "dezinteresată"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei