Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Datorii de 6,3 milioane de lei la lucrările pentru modernizarea drumurilor comunale şi judeţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea datoriilor pe care primăriile trebuie să le plătească pentru lucrările de modernizare a unor drumuri judeţene şi comunale se ridică la aproximativ 6,3 milioane de lei (63 de miliarde de lei vechi). Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că în momentul de faţă există datorii mari pe care administraţiile publice locale le au de plătit la firmele care au executat lucrări la proiectele pentru reţele de apă şi canalizare şi pentru modernizarea drumurilor, finanţate prin Hotărâri ale Guvernului României.

Nechifor a amintit că CJ Suceava şi Prefectura Suceava au trimis o adresă către toate primăriile din judeţ, prin care se solicită situaţia exactă a arieratelor către furnizori. „Ne-am făcut deja un punct de vedere şi putem să spunem că există foarte multe cerinţe din sistem. Sunt în acest moment extrem de multe datorii pe care administraţiile publice le-au acumulat către furnizori”, a spus Nechifor. El a arătat că în judeţul Suceava sunt peste 20 de drumuri judeţene şi comunale modernizate cu finanţare de la Guvern, iar valoarea datoriilor către firmele care au realizat aceste lucrări depăşeşte 63 de miliarde de lei vechi.

Cătălin Nechifor a arătat că în momentul de faţă mai sunt de cuantificat datoriile pe care primăriile le au către firmele care execută lucrările la proiectele pentru reţelele de apă şi canalizare. Preşedintele CJ Suceava a spus că în judeţul Suceava sunt peste 30 de proiecte de apă şi canalizare finanţate din fonduri guvernamentale, care se află în diverse stadii de execuţie.

„Am discutat deja la Ministerul Dezvoltării pentru o anumită alocare de bani pentru anumite proiecte, în special pentru cele legate de apă, canalizare şi drumuri comunale şi judeţene. Am transmis această nevoie de finanţare pentru că trebuie deblocate aceste probleme. Asta deoarece atât timp cât statul nu-şi plăteşte furnizorii, evident că şi aceştia, la rândul lor, întâmpină dificultăţi la plata salariilor, la plata altor furnizori, iar interesul nostru este să deblocăm cât mai repede economia judeţului”, a declarat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datorii de 6,3 milioane de lei la lucrările pentru modernizarea drumurilor comunale şi judeţe.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Datorii de 6,3 milioane de lei la lucrările pentru modernizarea drumurilor comunale şi judeţe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DATORII ENORME trimis de
( 9 iul 2012, 13:27:52
Datoriile enorme şi perspectiva colapsului ies încet-încet la iveală la Suceava.Brusc dupa ce campania electorala a trecut aflăm cu mai multă sau mai puţină surprindere că situaţia din Suceava nu este chiar roză, ci din contră.Primăria Suceava are datorii enorme către firma de salubritate Rosal 52 miliarde lei vechi acumulate din cauză că gunoiul menajer este transportat tocmai la groapa de gunoi de la Botoşani. În curând va fi şi mai rău pentru că de pe 16 iulie ar urma să fie închisă şi groapa de gunoi de la Botoşani. Unde va fi dus gunoiul şi mai ales cu ce bani, asta este o întrebare la care nu există răspuns.Populaţia a adunat datorii de 212 miliarde de lei vechi la Termica.La soseaua de centura sunt datorii de 70 milioane roni catre firma SC COLAS.
2.   RECOMANDARE trimis de
( 9 iul 2012, 14:37:43
DECAT SA VA MILOGITI LA MIN DEZV. MAI BINE TRECETI LA RECUPERARI,ACOLO UNDE S-AU FACUT LUCRARI DE MANTUIALA.
INSA NU UITATI CA FLUTUR E TOTUSI ....COLONEL.SAU COLONELCIUC,SAU...CAM ASA CEVA!!!SUCCESURI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei