Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi oprite în două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constructorul şoselei de centură a Sucevei, SC CF – Grup Colas Iaşi, ar putea sista lucrările în cel mult două săptămâni, în situaţia în care fondurile pentru această investiţie nu vor fi suplimentate. Fostul director al aceste firme şi cel care s-a ocupat de construcţia şoselei încă de la începutul investiţiei, Ştefan Hanganu, ne-a declarat că în condiţiile în care fondurile alocate au fost terminate, există posibilitatea ca SC CF – Grup Colas Iaşi să oprească complet lucrările.

„Nefiind bani în plus, firma nu are cum să susţină aceste lucrări. Noi mai avem facturi neîncasate de încă 25 de milioane de lei pentru lucrările realizate. Facturile nu sunt trecute de termenul de încasare, dar aceasta este suma pe care trebuie să o mai primim în momentul de faţă”, a spus Ştefan Hanganu, care în momentul de faţă continuă să lucreze în cadrul SC CF – Grup Colas Iaşi.

El a arătat că beneficiarul investiţiei, respectiv Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, a propus SC CF – Grup Colas Iaşi să găsească o soluţie de autofinanţare pentru a continua lucrările, urmând să primească ulterior banii. Propunerea a fost refuzată categoric de constructor, în condiţiile în care DRDP Iaşi a anunţat că nu ar fi urmat să acopere şi cheltuielile suplimentare pe care SC CF – Grup Colas le-ar fi avut în urma acestei autofinanţări, aşa cum s-ar fi întâmplat în cazul contractării unui credit.

Ştefan Hanganu a spus că lucrările la şoseaua de centură a Sucevei vor continua maxim două săptămâni, până la epuizarea materialelor aflate în momentul de faţă în stoc. El a arătat că şoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporţie de 80%.

 

30 de milioane de lei pentru finalizarea primelor două tronsoane

Ştefan Hanganu a declarat că pentru finalizarea investiţiei mai sunt necesari 72 – 74 milioane de lei.

Fostul director al SC CF – Grup Colas Iaşi a subliniat că din această sumă, aproximativ 30 de milioane de lei ar fi necesari pentru punerea în funcţiune a primelor două tronsoane din viitoarea centură a Sucevei, respectiv cele dintre E 85 (DN 2) – Moara şi DN 17 – Pătrăuţi (DN 2). Cele două tronsoane au o lungime totală de 7 kilometri. Ştefan Hanganu a mai declarat că sumele pentru aceste investiţii ar trebui alocate cât mai repede, astfel încât investiţia să poată fi finalizată în termen cât mai scurt.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, acesta a precizat că a început deja demersurile la Guvernul României pentru a asigura finanţarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei.

Reamintim că valoarea investiţiei în construcţia acestei şosele este de aproximativ 84 de milioane de euro. Şoseaua va avea o lungime de 12,4 kilometri şi va avea trei pasaje, dintre care două feroviare, patru viaducte, trei noduri rutiere şi 13 poduri şi podeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi oprite în două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi oprite în două săptămâni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei