Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ proiect

190 de migranţi, ajutaţi să plece voluntar din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 190 de migranţi au fost ajutaţi să plece voluntar din România şi să se întoarcă în ţările lor, în cadrul proiectului Sprijinirea programelor de returnare voluntară asistată şi reintegrare (RVAR) în România, proiect ce s-a desfăşurat în perioada octombrie 2011 –iunie 2012.

La Suceava, coordonatorii proiectului au fost reprezentanţii Asociaţiei pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA), o parte dintre străinii care au acceptat oferta autorităţilor de a se întoarce voluntar în ţările lor provenind din Centrul pentru solicitanţii de azil din Rădăuţi.

„Proiectul  le-a oferit acestor migranţi – majoritatea din ţări în curs de dezvoltare – posibilitatea să se întoarcă acasă fără escorta poliţiei şi fără ca autorităţile de la ei din ţară să fie informate. Migranţii au primit informaţii despre repatrierea voluntară, iar consilierii din cadrul proiectului au stat de vorbă cu ei şi le-au oferit clarificări despre propria situaţie şi despre opţiunile pe care le au. În plus, celor care au hotărât la final să meargă acasă li s-a asigurat transportul cu avionul până în ţara de origine”, se arată într-un comunicat al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Aproape 45 de dintre migranţi au beneficiat şi de asistenţă de reintegrare, primind sprijin material fie pentru mobilier de bază, haine, mâncare, veselă şi electrocasnice, fie ca să achiziţioneze instrumente sau echipamente pentru începerea unei mici afaceri, în funcţie de situaţia particulară a fiecăruia.

Migranţii care au primit ajutorul de reintegrare sunt 24 din Nepal, nouă din Serbia, nouă din Maroc, doi din Iran şi o persoană din Tunisia, iar cu toţi au urmat cursuri de pregătire profesională înainte de întoarcerea acasă.

 „Din cei 190 de migranţi care au fost ajutaţi să se repatrieze în ţările lor de origine, 38 de persoane s-au returnat voluntar în Maroc, 31 în Algeria, 26 în Tunisia, 24 în Nepal, 20 migranţi s-au întors în Afganistan, 16 în Irak şi 10 în Serbia. Restul până la 190 s-au întors în China, Liban, Pakistan, Siria, Iran, Vietnam, Yemen, Bangladeş, Camerun, Gambia, Kenya, Mongolia şi Nigeria”, se mai arată în comunicatul remis de OIM, precizându-se că returnarea voluntară asistată reprezintă nu numai o soluţie umanitară care respectă Drepturile Omului, ci şi un răspuns sustenabil şi eficient din punct de vedere financiar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 190 de migranţi, ajutaţi să plece voluntar din România.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
190 de migranţi, ajutaţi să plece voluntar din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei