Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Curtea de Conturi a finalizat controlul la Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Rădăuţi a fost controlată, pe parcursul săptămânii trecute, de o echipă mixtă de control de la Curtea de Conturi şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Mai exact, administraţia rădăuţeană a fost verificată pe tema „Controlul modului de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin HG Nr. 255/2012”.

 

Olărean: „Consider binevenită această verificare”

Pe parcursul a cinci zile, controlorii au verificat situaţia sumelor alocate prin HG 255/2012 şi neutilizate de unitatea administrativ-teritorială la data intrării în vigoare a OUG 15/2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, situaţia arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital înregistrate în contabilitate la data de 8 mai 2012, şi situaţia proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă aflate în derulare până la 8 mai 2012.

La finalul controlului, echipa de verificare a constatat că municipiului Rădăuţi i-a fost repartizată suma de 250.000 de lei, pentru plata unor arierate aferente cheltuielilor curente şi de capital, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare externă nerambursabilă. Situaţia arieratelor înregistrate la 6 aprilie 2012 era de 1.982.896,68 de lei, iar situaţia proiectelor cu finanţare nerambursabilă care necesită cofinanţare, aflate în derulare la 8 mai, arăta 215.453,68 de lei.

Controlorii au mai constatat că municipiului Rădăuţi nu i-a fost alimentat contul de venituri cu sumele alocate conform HG 255/2012, până la 8 mai nu a fost utilizată nici o sumă pentru plăţi efective, iar, în conformitate cu OUG 15/2012, a fost disponibilizată suma de 250.000 de lei de Trezoreria Rădăuţi.

Echipa de control a concluzionat că „din suma de 250.000 de lei, nu au fost utilizate sume pentru plăţi efective potrivit destinaţiei prevăzute de HG 255/2012 şi nici pentru alte destinaţii. Faţă de suma totală de 250.000 de lei, disponibilizată la Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru suma de 2.198.350,33 de lei, unitatea administrativ-teritorială înregistrează arierate pentru cheltuieli curente şi de capital, înregistrate la 6 aprilie 2012, şi cofinanţare la proiecte cu finanţare externă nerambursabilă, aflate în derulare la data de 8 mai 2012”, conform notei de constatare încheiată vineri, 22 iunie.

Primarul municipiului Rădăuţi a declarat la finalul controlului: „Consider binevenită această verificare, însă acum preocuparea mea principală este legată de realizarea proiectelor pentru municipiu şi pentru comunitatea rădăuţeană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea de Conturi a finalizat controlul la Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Curtea de Conturi a finalizat controlul la Primăria Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo...Olarean...! trimis de
(25 iun 2012, 12:45:20
Cu tota opoziti PDL-carcalete,,,,din CL Radauti- trecut , ..ati reusuit sa faceti ce-ati promis.... Insa banuiesc ca o sa vina si echipa de control a Prefetului, a Presedintelui CJ, a Guvernului Romaniei, DNA si Parlamnentare, NATO si CIA , si mai tarziu...spre sfarsit de mandat UNESCO si UE.... Asa caci va propun...infiintarea unui serviciu la nivel de Primarie,...care sa se ocupe de..... echipele de control...si sesizarile( autosesizarile)...acestora... ptr ca d-voastra sa va ocupati de urbe...! ! Inca o data felicitari! Si inca ceva.... In prima sedinta de CL....amintitii d-lui carcalete ca ISJSv....are un post de inspector general....gol...ce poate fi luat la concurs.... Si puneti-i ...o pila...ca-i de-al nostru!!!!!!!!!!

2.   Vax albina! trimis de
(25 iun 2012, 12:54:41
Ca de obicei nesimtirea celor ce il lauda pe olyta matelotul este de-a dreptul desantata. Nu se mai satura de aruncat cu laturi, lucru pe care il fac de zece ori pe zi si la tvoala.
Asta a fost control? Controalele tematice sunt pierdere de timp. Trebuia sa verifice perioada de la ultimul control al Curtii de conturi si pana acum si sa ia masuri pentru neregulile gasite de curtea de conturi. Sa speram ca asta se va intampla cat de curand. Nu de alta dar nemaiavand spate poate va da cu subsemnatul pentru modul in care a facut varza bugetul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei