Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un neamţ demn de tot respectul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turneele finale mondiale îi priesc în mod deosebit lui Miroslav Klose, la ultimele trei înscriind cinci, cinci şi respectiv patru goluri. La europene, însă, nu i-a mers la fel de bine. În 2004, deci la doi ani după ce înscrisese cinci goluri la primul său mondial, selecţionerul de atunci al Germaniei, Rudy Voeller, un vârf perceput ca fiind mai talentat la vremea lui decât Miro Klose, a mers în atac pe mâna unui cuplu format din Bobic şi Kuranyi, folosindu-l pe Klose doar ca substitut, în două meciuri din grupă. Poate nu-i doar coincidenţă, dar Germania a părăsit ruşinos turneul care avea să fie câştigat de greci, după două egaluri cu Olanda şi Letonia (ultimul 0-0!) şi înfrângere în faţa Cehiei.

La următoarele europene, în 2008, organizate de Austria şi Elveţia, Klose s-a deblocat în faza eliminatorie, înscriind câte un gol în sferturi şi în semifinală. În finală, Germania a dat peste o generaţie spaniolă gata să scrie istorie şi n-a mai mişcat. La actualul turneu final, Klose este rezerva lui Mario Gomez, prinzând mereu minute bune în reprizele secunde. Mărturisesc că aşteptam un gol al său şi iată că acesta a venit tot în sferturi, când surprinzătorul selecţioner Joachim Loew l-a folosit titular. Nefiind în general un suporter al nemţilor, aşteptam golurile sale mai ales pentru celebrul flic-flac. De ani buni a renunţat la acrobaţii, în urma problemelor la coloană, dar a continuat să înscrie pe oriunde s-a dus.

Acum, că a înscris şi la acest turneu final, poate privi fără mânie înainte şi să se bucure de fotbal. Se găseşte pe locul doi în clasamentul golgheterilor la naţionala Germaniei, cu patru în urma celor 68 înscrise de Gerd Mueller. Este utopic să-şi imagineze cineva că îl va putea ajunge în cele două meciuri, sau poate doar unul, care urmează. Iar de la toamnă, la cei 34 de ani ai săi, împliniţi chiar în ziua primului meci, cu Portugalia, probabil că multe se vor schimba.

De-o fi una, de-o fi alta, măcar la meciul de retragere ar fi frumos să ne mai ofere un flic-flac, aşa, de dragul vremurilor apuse...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un neamţ demn de tot respectul.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un neamţ demn de tot respectul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei