Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Omul Năstase a fost înfrânt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De o viață, Adrian Năstase a luptat. A învățat carte, l-a pasionat arta, a învățat limbi străine, a încheiat strălucit studiile de drept. Dascălul lui în drept internațional, domeniu în care și-a susținut doctoratul, a fost regretatul Tudor R. Popescu, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace cu care eu am locuit în aceeași casă din București. Profesorul Popescu era zgârcit cu laudele. Își trântea pe capete studenții la examene. Pe Năstase mi l-a lăudat pentru ambiție, inteligență, forța persuasiunii. Adrian Năstase a luptat mereu. A luptat și cu el însuși. Intrarea în politică, mi-a spus cândva, i-a schimbat total viața, aplecată până atunci spre lectură și cercetarea de bibliotecă. Intrarea în politică i-a adus un alt gen de luptă, uneori cu inamici care lovesc dur sub centură. N-a stat de lemn-Tănase, parând și lovind și el. Loviturile lui, într-o lume unde se lovește cu parul, au fost însă ale unui om educat. Poate că de aici i s-a și tras.

Într-o lume în care băseștii, ca tipologie umană, sunt mai agreați decât cei cu eleganțe cărturărești și ștaif, Năstase a reușit să-și confecționeze un portret care nu este al lui. Demnitățile înalte pe care le-a acoperit fără cusur – ministru de Externe, premier, președinte de Cameră – i-au adus satisfacții imense. Nu însă și iubire publică. Așa a pierdut alegerile prezidențiale, în fața unui personaj diabolic, desprins din lumea manelelor, gata mereu de orice ticăloșie. Nu știu cât de corupt a fost guvernul Năstase, „cel mai bun din toate” cum a scăpat Băsescu însuși. Nu știu câtă ilegalitate a fost comisă la acel „Trofeu al calității” care a adunat, pentru afișele lui Năstase, 1,5 milioane euro. Ce știu e că pentru campania ultimă, Traian Băsescu – o spun diverse calcule publicate – a cheltuit în jur de 100 milioane euro, fiind considerată cea mai opulentă, obraznică și costisitoare campanie electorală. Cât s-a furat aici? Cine se deranjează să întrebe, să afle și să pedepsească? Dacă Năstase a luat doi ani de pușcărie, câți ar trebui să ia Băsescu, pe socoteala sumelor utilizate? I-ar mai trebui două vieți pentru a acoperi anii de pușcărie.

Adrian Năstase, profesor universitar, autor de cărți, fost premier și președinte de partid, a încetat să lupte miercuri seară, după aflarea verdictului pe care el îl socotește nedrept. Nedrept îl consideră și alți juriști de marcă. Opt ani l-au umilit destul. A stat zilnic la ușa aroganței unor procurori care aveau sarcina să-l găsească vinovat. Toate argumentele logice, demontabile juridic, au căzut de parcă cineva pitit după perdea dărâma, hohotind, orice eșafodaj. Venirea polițiștilor, la miezul nopții, să-l ridice, a fost grăbită, cinică, dar și salvatoare. Adrian Năstase încetase să lupte. Lăsase un bilet de adio și se despărțea de tot și toate, înfrânt. Poate că s-ar fi omorât la 3 noaptea, poate mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu știe ce se petrece în sufletul unui sinucigaș atunci, în acele clipe și ore. Precipitarea creată de venirea polițiștilor a învălmășit totul, intervenția hotărâtă a unuia dintre ei l-a dezechilibrat pe cel care luptase până atunci pentru viață și acum lupta împotriva vieții sale. Glonțul n-a mai nimerit tâmpla, strecurându-se pe lângă jugulară și alte organe vitale, traversându-i gâtul și ieșind prin umăr. Prietenul meu, profesorul Lascăr, spune că glonțul a fost unul norocos, iertându-i viața la milimicron. L-am criticat de multe ori în viața mea de jurnalist pe premier, pe șeful de partid, dar i-am recunoscut întotdeauna meritele, nu puține, care l-au așezat istoric, acolo unde-i e locul, adică sus. Îi urez la mulți ani și sănătate lui Adrian Năstase, de ziua lui.

P.S. Am fost de mai multe ori ca ziarist în vizitele din străinătate ale lui Adrian Năstase. Niciodată nu mi-a fost rușine că-mi reprezintă țara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul Năstase a fost înfrânt.
 Vizualizări articol: 2512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 68 voturi
Omul Năstase a fost înfrânt1.4568

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nastase-4case trimis de
(22 iun 2012, 13:19:31
nu stiu cum va simtiti dupa ce ati citit tot felul de comentarii si articole,dar eu unul,sunt ingrozit.nu sunt fan Nastase,am mai scris,dar dupa doua zile de confruntari on line cu multe persoane am ramas perplex.am ajuns la concluzia ca e rezultatul a 8 ani de guvernare animalica,basista.marinarul betiv,in toata aceasta perioada,a aruncat cu noroi in toate institutiile statului si in toate personalitatile adevarate ale Romaniei.cazul Arafat a fost doar cel care a umplut paharul si a scos mii de romani in strada,scarbiti si satui de aceste activitati ale”mascului alfa”,a”sefului de haita”.in aceste doua zile ale cazului Nastase am cunoscut si gruparea cealalta,numeroasa si plina de ura viscerala.o adunatura de necrofagi fara bun simt,de canibali fara pic de decenta si empatie fata de semenii lor,penali sau nu.pe langa urmele lasate de “cultura”basista,con de niste lepre precum Patapievici este si comportamentul inuman al unei haite de hiene,construita prin spalarea eficienta a creierului dupa asemanarea mentorului lor psihotic.intrebarea e ce Dumnezeu e de facut sa ne revenim ca popor?
2.   Nastase + o casa...! trimis de
(22 iun 2012, 14:53:02
Daca acest domn a fost asa de nedreptatit, a avut o conduita civica morala si intelectuala( prf univ la 5 universitati si corecta ...cate 1500 lucrari pe zi -Sursa Financiarul )-ireprosabila , propun ca pentru chinurile suportate, injuriile si defaimarea primita,rusinea care a suportat-o si ptr sacrificiile facute ptr natia romana de aici si de pretutindeni , propunerea Sinodului Bisericesc ca-n prima sedinta extraordinara sa fie ...canonizat, sa fie primul sfant in viata cu titlul de " Cheie de biserica"..in grad de cavaler cu...2 esarfe.! Domnul sa ne lumineze...in imparatia Sa...! Amin...
3.   Limba voastră e-o comoară/ În „adâncuri” înfundată trimis de
(23 iun 2012, 09:16:34
Ei nu zău, legea asta e pentru unii ciumă ....
... și pentru alții e mumă?

Dar cum e cu moșnegii de 70/80 de ani care au intrat la pârnaie pentru o tulburare de posesie comisă prin smulgerea unor țăruși.
Și aceia nu au produs nici un fel de daune sau prejudicii considerabile, dar au înfundat ocna câte 1-2 ani.
Sau un nenorocit care a furat o găină sau o jumătate de sac de barabule încolțite, dacă-l prinde și este trimis în fața instanței, SUB 3 ANI CU EXECUTARE NU IA.
Acum să înțeleg că legea dură dar dreaptă trebuie să fie aplicată lui Bombonel în mod discriminatoriu și părtinitor pentru simplu fapt că s-a bătut peste buric cu cine știe ce alți derbedei marca Bilderberg?
HAI SIKTIR, tovarășe năstase!
Sictir la toți cei care nu respectă măcar poruncile decalogului referitoare la partea lumească: să nu furi, să nu mărturisești strâmb, să nu jinduiești la bunul aproapelui .... și așa mai la vale.
locul lor, dar ABSOLUT AL TUTUROR, indiferent de apartenența politică sau condiție socială este LA PUȘCĂRIE!
unde să dea socoteală fiecare pentru faptele comise!
DIXI!
4.   ***** trimis de
(23 iun 2012, 15:57:21
OH DHO QUE' VA T'MA FSA VIO KA ZAPATIEN DORWI THOLE PADREYYEN
5.   Turnul Bab ylani trimis de
(23 iun 2012, 16:57:00
Adryanne Stasi Mosfilm studio este opinia mea, uita despre spectacol direkted sectorul miliţiilor sectorişti Candynel are loc cu:
Locke lucru cu adevarat patetic _dacă internă şi onoare (pe care eu nu cred că mătuşa Tamara eredelui) România este de lucru, a3Anna nu este capabil de a impresiona o femeie vechi în menopauza.
Este al naibii de faptul că arma Flint Thomas Alim şi de timp momentul potrivit pentru a pleca a fost să se doteze cu o Stechkin.
În stilul este setat automat, totul lumească şi cu ambele mâini şi apoi a pus pistolul la perpendicular pe ţeavă şi push pe trăgaci.
Fără a lor de miliţie din Rusia a informat că este:
"Regret că trebuie să view acest chestie, am număra la trei şi de a trage dumneavoastră, domnule Platon, voi doi, sari, si tevi recte gâtul meu, un prejudiciu care a provocat-mi o mica taietura de la ras La un pic mai mult pentru a obţine o muscatura de dragoste pidosnic. "
Numai atunci va activitatea unui manager de om mare şi peste 70 de ani va fi mutat la alegătorilor lacrimi.
În timp ce râs, Roma venele Opener de voluntari din Orientul Îndepărtat şi răsăritul soarelui, în cazul în care Bushido Samurai macina rade lor proprii Candynel şi oferă educaţie de împrumut pentru a termina pentru a ajunge la un public nou încercaţi să salvaţi act de onoare detaşat.
5.1  RE: Turnul Bab ylani trimis de
(23 iun 2012, 20:27:01
Floare de colt,lasa-i pe niponi in pace ca sunt baieti de parol,da-te mai la harcana spre chinezi.Traiasca 7 decembrie 1941 for ever!(Pearl Harbour).Astia da baieti de cuvant nu curvele penale din Ro(wanda).
6.   Autostrada 66(6) trimis de
(23 iun 2012, 19:27:40
Sa te ia Hades bombonele.Tu si cu tot neamul tau de parveniti ca mult rau ati facut Romaniei!
7.   Monitoare, trimis de
(24 iun 2012, 15:05:42
eu copii aceste mesaje care vor fi probe la viitorul dosar!
REPOSTARE:
De ce ștergi comentariile care nu încalcă regulile de postare?
Chiar nu mai aveți nici o urmă de decență?
Dă o explicație imediat căci poți să fii sigur că aceste lucruri nu vor rămânea nelămurite!

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.

ACESTEA SUNT REGULILE.
Iar acesta este comentariul:
„Operațiunea Barbarosa - Hades

22 iun 1941 - „Ostași, vă ordon: TRECEȚI PRUTUL!”
22 iun 2012 - „Tovarășe Candynel, vă rugăm, TRECEȚI STYXUL!”

CARE DIN REGULILE DE MAI SUS ESTE ÎNCĂLCATĂ?
8.   Gândește-te bine înainte de a cenzura! trimis de
(24 iun 2012, 15:29:08
CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 30
Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.
8.1  RE: Gândește-te bine înainte de a cenzura! trimis de
(24 iun 2012, 20:26:46
Pentru „îndrăzneala” de mai sus, EDELWEISS nu i-au mai fost șterse comentariile.
Pur și simplu A FOST BANAT!
Motivul acestei cenzuri o va stabili instanța.

Îmi fac o datorie de onoare de a-i posta un ultim mesaj, cu specificația că și de această dată pagina este salvată în format pagină web completă în vederea depunerii la dosarul cauzei.

Noul Cod Civil
Secțiunea III – Respectul vieții private și al demnității persoanei umane
Art. 70 Dreptul la libera exprimare
(1) Orice persoană are dreptul la libera exprimare.
(2) Exercitarea acestui drept nu poate fi restrânsă decât în cazurile și limitele prevăzute la art.75.
---------------------------
Art. 252 Ocrotirea personalităţii umane
Orice persoană fizică are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiinţei umane, cum sunt viaţa, sănătatea, integritatea fizică şi psihică, demnitatea, intimitatea vieţii private, libertatea de conştiinţă, creaţia ştiinţifică, artistică, literară sau tehnică.
Art. 253
Mijloace de apărare
(1) Persoana fizică ale cărei drepturi nepatrimoniale au fost încălcate ori ameninţate poate cere oricând instanţei:
a) interzicerea săvârşirii faptei ilicite, dacă aceasta este iminentă;
b) încetarea încălcării şi interzicerea pentru viitor, dacă aceasta durează încă;
c) constatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite, dacă tulburarea pe care a produs-o subzistă.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul încălcării drepturilor nepatrimoniale prin exercitarea dreptului la libera exprimare, instanţa poate dispune numai măsurile prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
8.2  RE: Gândește-te bine înainte de a cenzura! trimis de
(24 iun 2012, 20:27:36
(3) Totodată, cel care a suferit o încălcare a unor asemenea drepturi poate cere instanţei să îl oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului atins, cum sunt:
a) obligarea autorului, pe cheltuiala sa, la publicarea hotărârii de condamnare;
b) orice alte măsuri necesare pentru încetarea faptei ilicite sau pentru repararea prejudiciului cauzat.
(4) De asemenea, persoana prejudiciată poate cere despăgubiri sau, după caz, o reparaţie patrimonială pentru prejudiciul, chiar nepatrimonial, ce i-a fost cauzat, dacă vătămarea este imputabilă autorului faptei prejudiciabile. În aceste cazuri, dreptul la acţiune este supus prescripţiei extinctive.
8.3  RE: Gândește-te bine înainte de a cenzura! trimis de
(24 iun 2012, 20:49:31
Haha! Ai buba la cap prietene...
8.4  RE: Gândește-te bine înainte de a cenzura! trimis de
(25 iun 2012, 12:19:37
Uncensorable Bab ylani

O, nu, φίλος μου!
Întoarcere rapidă numai de demnitatea şi onoarea par ciudat de a B.
Dar aceste surori "jurnalişti", se precizează că dreptul la libertatea de exprimare 22 de ani în urmă, a câştigat cu sânge.
Înapoi la mormântul martirilor revoluţiei din 1140 visul a fost văzut ca în ziua fatala el nu a fost călcat în picioare de unii copii
- Radio Europa Liberă, în speranţa de a pierderii de sange rapid a fost doar cei săraci;
- Frica este o astfel de scară largă în oglinda de la baie pentru a vă şi au frică de un singur lucru;
- Elektyons s-au desfășurat după sistemul - Covoare şi Ross împodobesc secţiilor de votare, şi intră în gasca brigadyerey ilye seausesku vot pentru un candidat să voteze pentru.
Şi dacă ceva a fost un vot împotriva, toate rezultatele de foc şi sunt manufakturing unanimitate de voturi.
Şi dacă cumva ieşit împotriva unui vot, toate rezultatele incendiate şi sunt manufakturing unanimitate de vot.
Care este cel mai ziarele locale, cei care spun că presa este a patra putere a statului de stereotipuri verbale cu privire la elaborat de copii lor dezvoltate? Bull Garda presa este democraţia? Basikalli definiţia societăţii civile faţă de instituţiile de stat sinergice.
Ce sa întâmplat acum 22 de ani, un prieten, să moară tineri, frumos şi la fel de prostesc, că le-a învăţat?
Care, mai mult decât prieten platonică de măgarul lui Sancia Panza de a explica?
Cine este el?
(Mother a getter ţării fanariot Lord zei!)
9.   800(voturi) trimis de
(24 iun 2012, 20:35:24
Hai ca-i tare,Taz.
9.1  RE: 800(voturi) trimis de
(25 iun 2012, 16:52:01
Și uite așa ca să nu mai primim botnița peste gurița slobodă* avem ca alternative:
a) redactăm mesajul în esperanto,
b) compunem mesajul după metoda școlerului Gâgă dintr-a-ntâia care a bătut recordul de vârstă al abandonului școlar sau
c) redactăm textul în word și-i facem vrei trei excursii pe google translator, dus-întors pe relația român/ urdu, român/idiș și român /thai.
Ce rezultă - Domnul Zeu cu mila.
Mai contează cumva mesajul comunicării în Jamahiria Arabă Libiano-socialistă RroWanda?
Dă-l draaqului de mesaj, mai taie din el.
9.2  RE: 800(voturi) trimis de
(25 iun 2012, 16:56:24
Uitai nota:
* până și în cele 7 păcate capitale,  ☭ enia gurii nu este menționată ca fiind faptă pardonabilă.
și-atunci dacă pochii nu ne afurisesc pentru meșteșugul porcăielii forumiste, atunci de ce se erijează un meltean neica-nimeni în deținător al ADEVĂRULUI ABSOLUT, cunoscător al CUVÂNTULUI INCIPIENT, proprietar în drept al PIETREI FILOSOFALE și Judecător Maximus al faptelor pământenilor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei