Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Primarul Cătălin Coman şi-a preluat mandatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, şi-a preluat mandatul sâmbătă, 23 iunie, iar cei 19 consilieri locali, validaţi după alegerile locale din 10 iunie, s-au reunit, în prima şedinţă de constituire a Consiliului Local. Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, care a şi deschis lucrările şedinţei Consiliului Local, urând succes noilor aleşi în mandatul 2012-2016. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, vicepreşedinţii CJ, Alexandru Băişanu şi Alexandru Rădulescu, subprefectul Constantin Harasim, deputaţii Ioan Stan şi Eugen Uricec au venit să îl felicite personal pe primarul ales şi i-au urat succes în noul mandat.

Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus cu această ocazie: „Este un nou start aici, la Fălticeni. Trebuie să uităm ce a fost în trecut, ce a fost rău, să facem ce este bine, să ducem mai departe proiectele pentru Fălticeni. Vă ţin pumnii, vă sunt aproape, Cătălin (n.r. - Cătălin Coman) cred că o să fie permanent la uşa mea, avem o şansă foarte mare, suntem pe un cuplaj, Consiliul Local, primar, Consiliul Judeţean, Guvern, şi avem o şansă pe care nu avem voie să o ratăm”.

 

Primarul Cătălin Coman, învestit de prefectul Florin Sinescu

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat şapte puncte, printre care s-au numărat validarea mandatelor consilierilor locali, declararea Consiliului Local ca legal constituit, alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului Local, ceremonia de depunere a jurământului de primar şi de consilierii locali şi alegerea viceprimarului. După ce primarul Cătălin Coman a depus jurământul de credinţă în faţa consilierilor locali, a simpatizanţilor, a reprezentanţilor unor instituţii locale şi a unei părţi din angajaţii administraţiei locale, prefectul Florin Sinescu l-a învestit în funcţie, oferindu-i banderola tricoloră. 

Primarul Cătălin Coman a declarat că “privind în urmă, ne putem considera satisfăcuţi. Am învins după o luptă grea, purtată cu mijloace oneste. Meritul revine întregii echipe USL. Am câştigat bătălia electorală, redută cu redută, şi nu a fost uşor”, subliniind că „Greul adevărat abia acum începe, pentru că va trebui să câştigăm încrederea concetăţenilor noştri. Va trebui să-i convingem de buna noastră credinţă şi să reconstruim pas cu pas încrederea în autorităţile locale şi în actul de administraţie publică. Va trebui să refacem punţile de comunicare între factorii de decizie şi cetăţeni, va trebui să elaborăm şi să punem în operă un model de bune practici în administraţia publică locală, un model care să funcţioneze în beneficiul fălticenenilor. În mod simbolic, elaborarea unui asemenea model ar putea constitui prima propunere a noului Consiliu Local”.

Noul edil al Fălticeniului a mai precizat: „Menirea noastră este să identificăm toate acele lucruri care pot aduce bine şi frumos în viaţa concetăţenilor noştri. Aceste lucruri înseamnă condiţii locative mai bune, drumuri fără gropi, funcţionari eficienţi şi oneşti, siguranţa cetăţeanului, amenajări peisagistice urbane de bun-gust, locuri de parcare, spaţii de joacă, oportunităţi de petrecere a timpului liber şi încă multe altele. Avem împreună patru ani la dispoziţie să le descoperim şi să le punem în operă”.  

Viceprimar al municipiului Fălticeni a fost reales Gheorghe Aldea, din partea grupului USL, care a primit 18 voturi din partea consilierilor locali. Gheorghe Aldea a fost singura propunere pentru funcţia de viceprimar din partea consilierilor locali.

 

USL are majoritatea în Consiliul Local

Consiliul Local al municipiului Fălticeni este format din 19 consilieri, dintre care 12 USL, cinci PDL şi doi PP-DD. Consilierii locali ai municipiului Fălticeni validaţi sâmbătă sunt: Maria Dulgheriu, Ioan Corduneanu, Gabriel Matei, Eugen Mogoş, Cornelia Ilie, Constantin Bulboacă, Sabin Ghilea, Ioan Mihai, Mihaela Bărbăcuţ, Vasile Amariei, Cristian Bărăscu de la USL, Mihai Vitcu, Vasile Sburlea, Gheorghe Arteni, Matei Pintilie, Viorel Dominte de la PDL, Constantin Bulaicon şi Costel Artene de la PP-DD.

 

Comisii de specialitate

Consiliul Local Fălticeni va funcţiona în mandatul 2012-2016 cu patru comisii de specialitate:

1. Comisia pentru programe de dezvoltare economico-socială, buget-finanţe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului, prestări servicii şi comerţ, formată din consilierii: Eugen Mogoş – preşedinte, Ioan Corduneanu – secretar, Aldea Gheorghe, Vasile Sburlea, Gabriel Matei – membri;

2. Comisia pentru amenajarea teritoriului şi urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: Cristian Bărăscu – preşedinte, Gabriel Matei – secretar, Matei Pintilie, Artenie Gheorghe, Mihai Ioan – membri;

3. Comisia pentru învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement: Mihaela Bărbăcuţ – preşedinte, Maria Dulgheriu – secretar, Costel Artene, Mihai Vitcu, Constantin Bulboacă – membri;

4. Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti: Sabin Ghilea – preşedinte; Vasile Amariei – secretar, Viorel Domite, Cornelia Ilie, Constantin Bulaicon – membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Cătălin Coman şi-a preluat mandatul.
 Vizualizări articol: 1055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Cătălin Coman şi-a preluat mandatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(25 iun 2012, 13:48:36
Felicitari Catalin!!!!
2.   Felicitari domnule Aldea ! trimis de
(25 iun 2012, 14:37:06
Toata stima si speram ca peste 4 ani sa aveti locul care il meritati ,vom fi tot cu voi PNL .
3.   SPOR LA TREABA trimis de
(25 iun 2012, 22:08:53
In anul 2004 Tofan a preluat primaria de la PSD cu 72 miliarde lei vechi datorii si a pierdut-o cu 62 milarde lei vechi in cont .D-le Pr Coman aveti un mare avantaj ca nu trebuie sa dati vina pe greaua mostenire . Un lucru pentru care Tofan a pierdut alegerile a fost faptul ca nu a adus investitori .Am putea deveni o zona de indusrializarea marului , cartofulu , carnii , lemnului , lanii ,pieilor numai sa fie de acord cei de sus . In curand se va face regionalizarea iar Falticeniul cu spital mare , cu palat de justitie nou cu cladire administrativa incapatoare va putea deveni un centru zonal important. D-le pr Coman inconjurati-va de oameni de valoare si nu uitati ca 4 ani se duc repede .
4.   Succes Catalin dar nu uita... trimis de
(25 iun 2012, 23:20:53
...ai ajuns primar prin votul negativ dat PDL-ului. Tofan a facut pentru Falticeni cat nu au facut alti primari in aproape 20 dupa revolutie. Falticeniul este la ora actuala cel mai frumos oras din judet, totul este asfaltat, iluminatul este bun, s-au renovat toate muzeele, s-a construit cea mai frumoasa piata din oras, poate cel mai important nu s-a mai construit pe orice spatiu verde ca pe vremea lui Cornea, s-au demarat lucrarile la spital ( intarziate 2 ani de contestatari diversi ), s-a refacut " faleza ". Poate nu s-au facut parcurile industriale asteptate de toata lumea, dar unde in Moldova s-au facut astfel de parcuri? Nicaieri, toate au fost distruse. Tofan a fost un tip cu foarte mult bun simt si poate a pierdut electorat si datorita faptului ca nu a stiut niciodata sa faca o campanie electorala adevarata. A fost un primar bun, un primar pe care sper sa nu-l regretam, de aceea iti doresc sa fii vertical si sa faci macar atat cat a reusit Tofan in mandatul lui de primar. Sper sa fii un primar bun, pentru ca noi falticenenii vom avea de castigat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei